Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlavský tunel čeká pravidelná údržba. Pro řidiče bude úplně uzavřený

Služby města Jihlavy (SMJ), které provozují Jihlavský tunel, budou od 23. března do 25. března provádět pravidelnou údržbu. V uvedené dny bude úplně uzavřený, pro řidiče budou nachystány objízdné trasy.

První povede od Pelhřimova po ulicích Žižkova, U Cvičiště, Hamerníkova a Jiráskova. Druhá trasa povede po přivaděči od D1 a následně po ulicích Jiráskova, Hamerníkova, U Cvičiště a Žižkova.  Obě trasy budou řádně označené dopravním značením, které rozmístí na místní komunikace SMJ.

„SMJ provedou uzavření tunelu a následně jeho mytí. Samostatně se budou v pátek 23. března čistit kanalizační vpustě, stěny tunelu, strop a chodníky. V sobotu 24. března proběhne umytí osvětlení a popřípadě jeho výměna. Jedná se zejména o žárovky ve stropních svítilnách. Provede se kontrola a popřípadě opravy obkladů a dlažby,“ upřesňuje Martin Málek, mluvčí SMJ.

Poslední den, tedy v neděli 25. března, bude vyhrazen pro kontrolu bezpečnostní signalizace, elektronické požární signalizace, zabezpečovací signalizace, zabezpečení systémů kamer, rychlostních LED značek vně tunelu, skříní a hlásek SOS. Kontrolu a seřízení řídicích systému a vizualizace dohledu, bezpečnostní konvergenční měření tunelu a ostatní opravy a servisní práce bude provádět firma AŽD s.r.o.

„Upozorňujeme řidiče, aby věnovali zvýšenou pozornost při objízdných trasách. Důvodem hlavních komplikací v dopravě mohou být také začínající jarní opravy na D1. Na ostatních silnicích lze také očekávat krátkodobé a neočekávané uzavírky nebo omezení,“ doplňuje prosbu Martin Málek.

Uzavření tunelu je naplánováno na pátek 23. března od 20 hodin. Hotovo by mělo být v neděli 25. března ve 12 hodin.

Jihlavský tunel:

Tunel v Jihlavě je sypaný, délku má 307 metrů a zahájil svůj zkušební provoz 1. Července 2004.

Během jedné hodiny projede oběma směry přibližně na 5500 osobních a nákladních vozidel, která směřují zejména na D1 nebo Znojmo a Vídeň.

Foto Služby města Jihlavy

Štítky Jihlavský tunel, údržba, uzavření, objížďka, tunel, Jihlava, oprava, Martin Málek, Žižkov, Pelhřimov, AŽD Praha, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský tunel čeká pravidelná údržba. Pro řidiče bude úplně uzavřený | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.