Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SJÍZDNOST: Všechny silnice jsou sjízdné s maximální opatrností, ranní kolony na D1 pominuly

Silnice na Vysočině jsou kvůli sněhu sjízdné se zvýšenou opatrností, žádná z nich však není uzavřená. Na dálnici D1 v kraji byly ráno podle informací asistenční služby ŘSD kolony u Velkého Meziříčí směrem na Prahu i poblíž Velkého Beranova ve směru na Brno.

V noci na dnešek byly sněhové přeháňky a kvůli silnějšímu větru se tvořily sněhové jazyky. Navátý sníh silničáři místy stále odstraňují, řekl Vít Kryštof z dispečinku krajské správy a údržby.

„Opětovně vyzýváme řidiče, aby jezdili opatrně, neboť silnice nižších tříd jsou stále obtížně sjízdné,“ uvedla mluvčí krajské policie Dana Čírtková. Žádná silnice by neměla být uzavřená. Podle silničářů jen na silnici 523 u Krasoňova na Pelhřimovsku stály po 6. hodině dva kamiony, osobní auta tam projela.

Na 124. kilometru byla dálnice po páté hodině uzavřena kvůli požáru kamionu, provoz jedním jízdním pruhem byl obnoven v 5:30. Směrem na Prahu byla kolem šesté hodiny kolona u Velkého Meziříčí. Potíže na dálnici však byly i v noci, kdy policisté museli budit spící řidiče kamionů, aby se mohl obnovit provoz na Prahu mezi 122. a 147. kilometrem.

Policisté integrovaného operačního střediska řešili během středy kolem 150 událostí týkajících se dopravy – nejčastěji se jednalo o problém se sjízdností a dopravní nehody. Přijali oznámení o 56 dopravních nehodách, při kterých se lehce zranilo sedm osob.

Situace na silnicích Vysočiny byla ale ráno klidnější než ve středu večer, kdy byly na řadě míst zledovatělé vozovky. V noci se trochu oteplilo a k ránu se také uklidnil vítr. Na silnicích je rozbředlý nebo ujetý sníh. Silničáři stále jezdí se všemi 119 sypači. V noci měli venku také 50 traktorů s radlicemi.

Přes den bude na Vysočině oblačno, ráno přechodně i polojasno. Během dne se bude od západu vracet sněžení, které může být přechodně i silnější. Později může i pršet a večer očekávají meteorologové v polohách nad 600 metrů opět sněžení. Teploty do večera stoupnou až k pěti stupňům Celsia.

Zdroj Policie ČR, ČTK

Štítky silnice, Dálnice D1, Praha, dálnice, Kraj Vysočina, Velké Meziříčí, Ředitelství silnic a dálnic, Brno, Velký Beranov, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Všechny silnice jsou sjízdné s maximální opatrností, ranní kolony na D1 pominuly | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.