Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Rančířově přestane platit vyhláška umožňující vybírat mýtné. Platila od července

V Rančířově na Jihlavsku přestane tento měsíc platit místní vyhláška umožňující vybírat poplatek za povolení ke vjezdu do vybraných částí obce. K opatření přikročila samospráva v létě, kdy si řidiči kvůli objížďce začali přes ves zkracovat cestu. O zrušení vyhlášky rozhodli zastupitelé obce na pokyn ministerstva vnitra, které ve vyhlášce našlo chyby. Poplatek už se nevybírá, řekl starosta Jaroslav Pech.

Vyhlášku má obec od července, kdy si kvůli opravě mostu v Jihlavě začala auta přes Rančířov zkracovat objízdnou trasu z Jihlavy na Třebíč. Povolenky pak začal obecní úřad v Rančířově prodávat za 500 korun. Uzavírka mostu v Jihlavě by podle údajů na krajském webu měla skončit do 31. října.

Původně obec zvažovala, že místní vyhlášku o vybírání poplatku nechá v platnosti dlouhodobě. „Ale pak jsme se dohodli, že to nemá cenu, že by to omezovalo třeba i příbuzné,“ řekl Pech.

ČTĚTE TAKÉ: Policie souhlasí se zákazem vjezdu v Rančířově. Řidiči si tam zkracují cestu kvůli objížďce

Podle včerejšího vydání Mladé fronty Dnes obec prodala stovky povolenek, což prý do obecního rozpočtu přineslo zhruba 100 tisíc korun.  Počet prodaných povolení starosta ČTK neupřesnil s odůvodněním, že počty nejsou podstatné. Uvedl, že povolenky byly vydávány s platností do konce roku. Kvůli zrušení místní vyhlášky se obec nechystá řidičům peníze vracet.  Podle starosty byly vybírány na základě usnesení zastupitelstva.

Autoři

Štítky mýtné, Rančířov, povolení, vyhláška, Jaroslav Pech, Jihlava, okres Jihlava, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Rančířově přestane platit vyhláška umožňující vybírat mýtné. Platila od července | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.