Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Evropský týden mobility v Jihlavě: MHD zdarma nebo volný vstup do zoologické zahrady

Také krajská Jihlava se v tomto týdnu zapojuje do Evropského týdne mobility. Na pátek 22. září je nachystán Den bez aut, což znamená cestování po Jihlavě městskou hromadnou dopravou zdarma, a to po celý den na všech linkách a spojích.

Ve čtvrtek 21. září se lidé budou moci zúčastnit Pochodu proti Alzheimerově chorobě. Ten je určen hlavně pro rodiny s dětmi, sraz zájemců je v 15 hodin u starého vstupu do jihlavské zoologické zahrady, pro prvních sto účastníků platí vstup do zoo zcela zdarma.

Páteční Den bez aut ale nebude jen o MHD zdarma. Od 13 do 17 hodin budou na Masarykově náměstí k vyzkoušení různé osvětové a pohybové aktivity, děti si budou moci zajezdit s elektrickými autíčky nebo čtyřkolkami. Také v tento den mohou všichni zájemci nosit svá nepotřebná jízdní kola, která poputují do Afriky.

Ve Smetanových sadech bude od 11 hodin možno vyzkoušet chůzi s Nordic Walking holemi.

V Parku Gustava Mahlera se budou od 14 do 16:30 slaňovat hradby a lidé zde uvidí ukázky výcviku psů.

V 17 hodin se pak postaví na start účastníci cyklojízdy, start je na Masarykově náměstí a cíl je naplánován v areálu Český mlýn, kde každý účastník jízdy dostane zmrzlinu zdarma.
 

Foto Lenka Dvořáková

Štítky MHD, Den bez aut, mobilita, týden, doprava, trolejbusy, autobusy, cyklojízda, Jihlava, městská hromadná doprava, Gustav Mahler, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evropský týden mobility v Jihlavě: MHD zdarma nebo volný vstup do zoologické zahrady | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.