Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Kraj chystá projektovou dokumentaci na obchvaty Nového Veselí a Moravských Budějovic

Krajská rada rozhodla o zahájení projektování dvou avizovaných a majetkově připravovaných obchvatů na páteřních krajských silnicích. Obchvat II/152 Moravských Budějovic má do budoucna zjednodušit sjezd z I/38 směr Jaroměřice. Dokumentace bude v následujících měsících připravována i pro akci II/353 obchvat Nového Veselí.

„V případě získání evropské dotace a při bezproblémovém projektování je pravděpodobné, že se u Nového Veselí zahájíme stavbu do dvou let, protože jsou zde díky pomoci obce téměř dořešeny majetkoprávní vztahy,“ říká radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy Jan Hyliš s tím, že obě stavby budou odhadem stát zhruba 370 milionů korun.

II/353 Nové Veselí – obchvat

V současné době se zadává zpracování projektové dokumentace až po stavební povolení.

Obchvat II/353 městyse Nové Veselí a obce Budeč je projektován včetně navazujících úseků v celkové délce více než pět kilometrů. Součástí stavby bude také křižovatka se silnicí III/35311, napojení polních cest, propustků, dopravního značení a mostu přes řeku Oslavu. V případě, že bude hladce dořešena majetkoprávní příprava a Kraj Vysočina bude úspěšný při žádosti o EU dotace, je pravděpodobné, že stavba začne do dvou let.

II/152 Moravské Budějovice – obchvat

V současné době bylo zahájeno zpracovávají jednotlivých stupňů projektové dokumentace. Nově navržená trasa komunikace II/152 se nachází ve východní části Moravských Budějovic. Začátek úpravy je na komunikaci III/4118 ve směru na Vesce, konec úpravy je napojen na stávající  komunikaci II/152 ve směru na Jaroměřice nad Rokytnou. Celková délka obchvatu je cca tři kilometry.  Zahájení stavby se předpokládá za podmínky  získání potřebných dokumentů a především pak evropské dotace ne dříve než za tři roky. Majetková příprava bude zahájena začátkem příštího roku.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky obchvat, doprava, Nové Veselí, Moravské Budějovice, dokumentace, projekt, projektová dokumentace, Jaroměřice nad Rokytnou, Kraj Vysočina, Jan Hyliš, Evropská unie, Budeč (hradiště)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj chystá projektovou dokumentaci na obchvaty Nového Veselí a Moravských Budějovic | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.