Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na pěti parkovacích automatech v centru Jihlavy lze ode dneška platit kartou

Od středy 9. srpna 2017 se rozšířily možnosti placení parkovného u vybraných parkovacích automatů v Jihlavě. Konkrétně se jedná o pět parkovacích automatů v centru města.

Čtyři automaty na Masarykově náměstí se pouze upravily, automat na Jakubském náměstí se vyměnil kompletně celý. „U upravených automatů došlo k výměně základní desky, barevného displeje, mincovní jednotky, tiskárny, příslušné kabeláže, kontaktnímu a bezkontaktnímu platebnímu řešení,“ uvedl Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy, které placená městská parkoviště provozují. 

Řidiči, kteří budou parkovat v městské památkové rezervaci, tak mohou ode dneška platit platební kartou. Nadále mohou platit parkovné mincemi a pomocí SMS. Pravidla pro řidiče jsou přesně stanovena. Instrukce naleznou přímo na displeji parkovacího automatu.

Placená parkoviště v Jihlavě jsou rozdělena do tří zón dle hodinové sazby na třicet, dvacet a deset korun českých za hodinu. Rozšíření této nové služby pro řidiče parkující na placených parkovištích stálo 535 tisíc korun a uhradila jej městská společnost SMJ. „Věříme, že tato nová možnost placení parkovného ještě více zkvalitní a usnadní platbu nejen místním řidičům, ale i přijíždějícím návštěvníkům do města Jihlavy,“ uzavírá Martin Málek.

Foto www.estav.cz | Zdroj Služby města Jihlavy

Štítky Jihlava, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pěti parkovacích automatech v centru Jihlavy lze ode dneška platit kartou | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.