Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Příští týden začne oprava mostu Na Pančavě. Řidiči místem projedou zase až na podzim

Už tento víkend bude postupně úplně uzavírána silnice II/405 v místě mostu Na Pančavě v Jihlavě ve směru na Třebíč. Důvodem je plánovaná generální oprava mostu. Uzavírka bude trvat až do podzimu.

Už v neděli 2. července začne dodavatel stavby rozmisťovat dopravní značení objízdných tras, nejpozději v pondělí 3. července bude úsek těsně na hranici Jihlavy směr Třebíč veřejné dopravě zcela uzavřen. Stavba za 9,4 milionu korun má podle plánu trvat 20 týdnů.

„Stávající most z roku 1934 je ve špatném stavebnětechnickém stavu. Původní konstrukce mostu budou kompletně vybourány a vybudován bude zcela nový most včetně úpravy vozovky před a za mostem v délce 85 m. Nový most bude založený na vrtaných betonových pilotách do skalního podloží. Nosnou konstrukci bude tvořit železobetonový rám o jednom poli. Na mostě přibude levostranný pás pro chodce a cyklisty v šířce 2,5 metru. Ve směru na Brtnici/Třebíč naváže most na opravenou vozovku,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Hyliš.

Objízdné trasy budou koordinovány s uzavírkou II/405 v Brtnici. Objízdná trasa pro veškerý provoz osobní i nákladní dopravy bude vedena přes Stonařov a po silnici I/38 (Jihlava – Rančířov – Suchá – Stonařov – směr II/403 Brtnice).

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky oprava, most, Pančava, silnice, uzavírka, komplikace, Jihlava, Třebíč, Jan Hyliš, Stonařov, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští týden začne oprava mostu Na Pančavě. Řidiči místem projedou zase až na podzim | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.