Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Přípravy na světelnou křižovatku v Rantířovské ulici vrcholí. Zatím bliká oranžová

Již během dneška by se řidiči v Jihlavě měli dočkat další světelné křižovatky. Řeč je o tolik skloňované rušné křižovatce ulic Žižkova - Rantířovská poblíž čerpací stanice ONO. Zde mají ode dneška fungovat provizorní semafory do doby, než křižovatka dozná zásadnějších změn.

Aktuálně na místě probíhá teprve instalace světelného zařízení. Křižovatka tak bude semafory řízena během následujících několika hodin.  

Jak již bylo uvedeno dříve, půjde o dočasné umístění světelného řízení před plánovanou komplexní úpravou celé křižovatky a jejího okolí. Umístění semaforů se podařilo jihlavské radnici vyjednat na základě souhlasného stanoviska Policie České republiky. Světelná signalizace bude v provozu každý pracovní den do 5:15 do 19:00, v sobotu od 7:00 do 12:00 a v neděli odpoledne od 13 do 19 hodin. 

„Věříme, že toto opatření pomůže plynulosti a především bezpečnosti tohoto místa. Žádáme o shovívavost, než se podaří intervaly na semaforech co možná nejlépe nastavit,“ uvádí náměstek primátora pro oblast dopravy Vratislav Výborný. Nastavení zároveň musí navazovat na nedalekou světelně řízenou křižovatku u hřbitova (ulice Žižkova a U Cvičiště). 

Instalace a provoz čtyř sad „provizorních“ semaforů vyjde asi na 100 tisíc korun měsíčně, zařízení je nutné denně kontrolovat, zajišťovat zdroj energie a minimálně první měsíc sledovat a seřizovat. „Umístění dočasných semaforů je řešení do doby, kdy nainstalujeme stabilní světelné řízení křižovatky. To bude součástí celkové úpravy této křižovatky, práce začnou v podzimních měsících tohoto roku,“ dodal Vratislav Výborný. 

Více o provizorních semaforech čtěte ZDE.
 

Foto Jihlavská Drbna

Štítky semafory, křižovatka, Jihlava, Rantířovská, Žižkova, Vratislav Výborný, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Přípravy na světelnou křižovatku v Rantířovské ulici vrcholí. Zatím bliká oranžová | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.