Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Obchvat Velkého Beranova brzy bude na papíře. Projekt vyjde na více než 4,5 milionů korun

Stavba obchvatu Velkého Beranova na krajské silnici II/602 bude v následujících měsících přenesena do projektové dokumentace pro stavební řízení. „Jedna z největších investičních akcí kraje, která by v letech 2018 – 2020 měla být spolufinancována z evropských dotací, má zásadně ulevit extrémnímu tranzitu směr Jihlava – D1 a Jihlava – Velké Meziříčí. Denně tímto směrem projede více než 10 tisíc vozidel,“ informoval dnes na tiskové konferenci náměstek hejtmana Kraje Vysočina Vladimír Novotný.

V současné době má Kraj Vysočina už jasno, kdo pro něj zpracuje za 4,6 milionu korun projektovou dokumentaci cca 4,25 kilometrů dlouhé nové páteřní komunikace. Podle informací radního Kraje Vysočina pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jana Hyliše povede nový obchvat za odbočkou na Malý Beranov, kde se odkloní doleva, severně obejde Nové Domky a Velký Beranov, kde se bude křížit s komunikací na skládku komunálního odpadu Henčov. Pokračovat bude kruhovou křižovatkou křížící stávající silnici II/353 za Velkým Beranovem směrem k D1 a nakonec bude obchvat dokončen obejitím krajní části Velkého Beranova, a to včetně mostního křížení komunikace na Kozlov a připojením na stávající silnici II/602 za Velkým Beranovem.

V rámci stavby se počítá s vybudováním pěti mostů, z toho dva budou vícepolové a vyřeší vedení komunikace ve složitém lesním terénu hned za odbočkou na Henčov. V rámci projektu se počítá i s jednou kruhovou křižovatkou, protihlukovými stěnami nebo přeložkami místních komunikací.

ČTĚTE TAKÉKraj Vysočina připravuje stavbu obchvatu Velkého Beranova. Tento záměr zkoumají úřady 

V případě obchvatu Velkého Beranova na silnici II/602 jde o další zásadní zásah do krajské páteřní sítě s cílem zvýšit bezpečnost v obci, zklidnit zde dopravu a zkrátit trasu pro nájezd na D1.

 Zatím posledním obchvatem realizovaným Krajem Vysočina byl v roce 2015 dostavěný obchvat Příseky. Jeho stavba však byla v porovnání s obchvatem Velkého Beranova jednodušší na stavby mostů a finančně vyšla zhruba na polovinu.

Tisková zpráva | Foto uap.jihlava.cz (redakčně upraveno) | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Velký Beranov, Kraj Vysočina, Jihlava, silnice, Vladimír Novotný, Velké Meziříčí, Jan Hyliš, Henčov, Malý Beranov, Nové Domky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchvat Velkého Beranova brzy bude na papíře. Projekt vyjde na více než 4,5 milionů korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.