Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidiči, pozor! V Jihlavě se 4. října uzavře tunel. Nachystány budou dvě objízdné trasy

Řidiči v krajské Jihlavě musí počítat od 4. října do 6. října s úplnou uzavírkou Jihlavského tunelu. Uzavřený bude z důvodu nutných oprav technologických zařízení. Zavírat se bude na základě žádosti Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava.

„Služby města Jihlavy provedou uzavření tunelu a následně jeho mytí, čištění kanalizačních vpustí, výměnu žárovek ve stropních svítilnách, opravu obkladů a dlažby, stavební práce. Údržbu bezpečnostní signalizace, elektronické požární signalizace, zabezpečovací signalizace, zabezpečení systémů kamer, rychlostních LED značek vně tunelu, skříní a hlásek SOS, kontrolu a seřízení řídících systému a vizualizace dohledu, bezpečnostní konvergenční měření tunelu a ostatní opravy a servisní práce bude provádět firma AŽD s. r. o.,“ popisuje Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy, které tunel v Jihlavě provozují.  

Ve dnech, kdy tunelem nebude možné projet, budou řidiči nuceni využívat objízdnou trasu, a to po silnicích II. třídy a místních komunikacích v Jihlavě. Stanovená objížďka bude vedena po dvou objízdných trasách. První trasa povede od Pelhřimova po ulicích Žižkova, U Cvičiště, Hamerníkova a Jiráskova. Druhá trasa povede po přivaděči od D1 a následně po ulicích Jiráskova, Hamerníkova, U Cvičiště a Žižkova. Obě objízdné trasy budou řádně označeny dopravním značkami.  

„Žádáme a zároveň prosíme řidiče, aby věnovali zvýšenou pozornost při objízdných trasách. Důvodem hlavních komplikací v dopravě mohou být také probíhající opravy na D1.  Na ostatních silnicích lze také očekávat krátkodobé a neočekávané uzavírky nebo omezení,“ vyzývá řidiče Martin Málek.

Jihlavský tunel bude uzavřený od 4. října od 8 hodin do 6. října do 16 hodin.

Jihlavský tunel:

Tunel v Jihlavě je sypaný, délku má 307 metrů a zahájil svůj zkušební provoz 1. 7. 2004. Za jednu hodinu projede oběma směry přibližně na 4 tisíce osobních a nákladních vozidel, které směřují zejména na D1 nebo Znojmo a Vídeň.

Foto www.smp.cz

Štítky Jihlava, tunel, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Málek, Dálnice D1, Žižkov, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči, pozor! V Jihlavě se 4. října uzavře  tunel. Nachystány budou dvě objízdné trasy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.