Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po srážce dvou vlaků na Pelhřimovsku je devět lidí zraněných

Při čelní srážce dvou vlaků provozovaných Jindřichohradeckými místními drahami dnes ráno na Pelhřimovsku utrpělo devět lidí lehké zranění. Jsou mezi nimi tři děti a také oba strojvedoucí a jeden průvodčí. Záchranáři je převezli do pelhřimovské nemocnice. ČTK to sdělila policejní mluvčí Monika Pátková. Dechové zkoušky na alkohol byly u obou strojvedoucích negativní.

AKTUALIZOVÁNO 18.29: Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala je pravděpodobnou příčinou nehody selhání člověka. Doprava byla na trati obnovena v 15:45.

„Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti a veškeré okolnosti události dále prověřují,“ uvedla Pátková. Podle Drápala je vyšetřování zatím na začátku, ale s největší pravděpodobností jeden ze strojvůdců nedodržel předpisy a nevyčkal na křižování obou vlaků.

Policistům byla nehoda oznámena v 7:36. Vlaky se srazily na úzkokolejné železniční trati mezi Jindřichovým Hradcem a Obrataní poblíž Chvalkova na Pelhřimovsku. V jednom z vlaků bylo zraněno šest cestujících, z toho tři děti, a strojvedoucí. Ve druhém vlaku v době srážky žádní cestující nebyli, zraněni ale byli strojvedoucí a vlakvedoucí. „Podle našeho mínění byl systém výhybek v pořádku. Příčinu ale zjišťuje inspekce a policie,“ řekl ČTK Pavel Matlas ze společnosti, která trať provozuje.

Jindřichohradecké místní dráhy se během výluky snažily na dráze zajistit náhradní provoz a vozily cestující i vlastními automobily. Podle Drápala vlaky při srážce nevykolejily. Škoda na obou soupravách se předběžně odhaduje na 800 tisíc korun.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky okres Pelhřimov, Drážní inspekce, Jindřichohradecké místní dráhy, Jindřichův Hradec, Obrataň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po srážce dvou vlaků na Pelhřimovsku je devět lidí zraněných | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.