Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihlavská autobusová linka číslo 9 pojede od září jinak. Nově bude zastavovat u polikliniky

V tomto roce došlo v jihlavské městské hromadné dopravě (MHD) hned k několika zásadním změnám. Další z nich se bude týkat autobusové linky č. 9, a to od 1. září. U této linky dojde ke změně jízdních řádů, nově také bude zajíždět na zastávku Poliklinika.

Autobusová linka číslo 9 nyní jezdí z Masarykova náměstí do Hosova, přes Žižkovu ulici, a to jednou ráno z Hosova a jednou odpoledne do Hosova. Od 1. září bude jezdit už jen do Hosova, ale zato hned dvakrát.

K této změně dojde na základě žádosti obyvatel Hosova. V rámci vyhodnocení výsledků loňských průzkumů v jihlavské MHD byla tato linka dokonce navrhovaná ke zrušení, protože její trasu kopírují linkové autobusy. Ty však mají zastávku na druhé straně velmi frekventovaného tahu II/602 na Pelhřimov. Cestující tedy musí přecházet na nebezpečném místě. Jihlavská radnice vyhověla požadavkům obyvatel Hosova především z důvodů zajištění bezpečnosti dětí, kteří dojíždějí do jihlavských škol. Linka č. 9 totiž zajíždí do Hosova až na náves.

Nové jízdní řády jsou zveřejněny zde. Zájemci si je také mohou koupit i v předprodeji jízdenek Dopravního podniku města Jihlavy na Masarykově náměstí.   

Foto www.jihlava.cz

Štítky městská hromadná doprava, Dopravní podnik města Jihlavy, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská autobusová linka číslo 9 pojede od září jinak. Nově bude zastavovat u polikliniky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.