Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na opravovaném úseku D1 u Měřína bude tento týden uzavřen směr na Brno

Na opravovaném úseku dálnice D1 mezi 134. kilometrem u Měřína a sjezdem Velké Meziříčí - západ na 141. kilometru bude tento týden uzavřen pravý jízdní pás směrem na Brno. Doprava bude obousměrně převedena do zúžených pruhů v pásu na Prahu. Dopravní značení dělníci mění ode dneška až do čtvrtka. Rekonstrukce jízdního pásu směřujícího k Brnu potrvá do konce října, sdělil ČTK mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Pokud bude špatné počasí, mohou se práce na změnách přechodného dopravního značení protáhnout. Ukončeny musejí být nejpozději do nedělních 14:00, uvedl mluvčí. Auta pak budou tomto úseku dálnice jezdit v obou směrech ve dvou zúžených pruzích, rychlost bude omezena na 80 kilometrů v hodině.

Uzavírka se kromě pravého jízdního pásu bude týkat rovněž nájezdové větve pravé poloviny mimoúrovňové křižovatky u Měřína a výjezdové větve pravé poloviny mimoúrovňové křižovatky u exitu Velké Meziříčí - západ.

Opravy 7,2 kilometru dálnice mezi Měřínem a Velkým Meziříčím budou stát miliardu korun. Provádí je sdružení firem Eurovia CS a Strabag. První omezení v tomto úseku začala platit už koncem letošního ledna. Jde o první modernizovaný úsek D1, v němž ŘSD zahájilo stavební práce v zimě.  Zdůvodnilo to tím, že by díky tomu celá rekonstrukce mohla být hotová už příští rok, zatímco podle původního harmonogramu měla trvat 2,5 stavební sezony.

Rekonstrukce dálnice mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182.  kilometru je rozdělena do 21 úseků. Dokončena má být do roku 2020. Zatím ŘSD zprovoznilo čtyři rekonstruované úseky a na dalších pěti dělníci pracují.

Autoři | Foto www.velkemezirici.cz

Štítky Brno, Měřín, Dálnice D1, dálnice, Ředitelství silnic a dálnic, Velké Meziříčí, Praha, Eurovia CS, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na opravovaném úseku D1 u Měřína bude tento týden uzavřen směr na Brno | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.