Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na silničním tahu I/38 z Jihlavy na Znojmo začnou od pondělí další opravy

Na hlavním tahu I/38 z Jihlavy na Znojmo bude v pondělí zahájena další část oprav. S tím spojená omezení tam budou dopravu zdržovat i v létě, kdy tudy projíždí rekreanti k Jaderskému moři. Od dubna dělníci pracují na třech úsecích mezi Jihlavou a Stonařovem, nyní začnou práce mezi Hladovem a Želetavou. Také tam bude silnice průjezdná kyvadlově a provoz budou řídit semafory. ČTK to řekla ředitelka jihlavského Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Marie Tesařová.

ŘSD letos nechá mezi Jihlavou a Želetavou na Třebíčsku opravit povrch na více než 18 kilometrech státního tahu, po němž denně projíždí tisíce aut.  Práce v hodnotě 215 milionů korun bez daně mají být hotové do konce října.

Už teď musí řidiči počítat s tím, že se na I/38 mohou zdržet desítky minut, protože projíždějí přes tři semafory. „Nejhorší je to ráno, když lidi jedou do práce, potom odpoledne, v pátky a neděle. Je otázka, co udělá letní sezona,“ uvedla mluvčí krajské policie Dana Čírtková. Vzhledem k bezpečnostní situaci ve světě totiž prý bude letos podle cestovních kanceláří pro Čechy významnou destinací Chorvatsko.

Problémy na spravované části I/38 zatím vznikaly hlavně kvůli neukázněným řidičům. „Už jsme tam museli řešit několik kolizních situací, kdy se najednou proti sobě na úzkém pruhu objevily dva kamiony,“ uvedla Čírtková.  Řidiči se ale snaží tato místa objet, například přes Brtnici nebo Telč.

Na téměř deseti kilometrech I/38 mezi Jihlavou a Stonařovem se pracuje od 25. dubna, opravy tam zajišťuje firma Silnice Group. Podle dopravních informací na krajském webu tam budou dělníci do 23. července pracovat v katastru obcí Suchá, Rančířov a Vílanec, poté začnou opravovat zbývající části silnice v tomto úseku.

Také mezi Hladovem a Želetavou bude vozovka opravována po částech. Trasa měřící 8,5 kilometru bude rozdělena do šesti úseků opravovaných „na přeskáčku“, aby auta měla šanci zúženými místy projet. Zakázku dostalo sdružení vedené firmou VHS Teplice.

Autoři | Foto wikimedia.org

Štítky Jihlava, oprava, Znojmo, Želetava, Ředitelství silnic a dálnic, Stonařov, Jaderské moře, okres Třebíč, Silnice Group, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silničním tahu I/38 z Jihlavy na Znojmo začnou od pondělí další opravy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.