Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Doprava

Trolejbusem do průmyslové zóny a Antonínova Dolu již v únoru. Pohonné hmoty jsou dražší, ale jízdné zůstane

Od února 2023 začnou v Jihlavě jezdit na nových linkách trolejbusy do průmyslové zóny Pávov a také do Antonínova Dolu nebo do Horního Kosova přes Žižkovu a Rantířovskou ulici. Termín byl kvůli plánovanému lednovému testování nové trati o měsíc...

Uplynulo 74 let ode dne, kdy Jihlavou projela poslední tramvaj. Lidé tuto dopravu využívali 39 let

12. listopad 1948. To je datum, kdy krajskou Jihlavou projela poslední tramvaj. Tento druh dopravy v Jihlavě fungoval od roku 1909, tedy nějakých 39 let. Tramvaje pak nahradily trolejbusy, které se spolu s autobusy udržely dodnes.

O kvalitě budoucích řidičů rozhodují hlavně rodiče

Rodiče jsou ti, kteří především svým chováním a postoji formují vlastní potomky. Z velké části tak rozhodují i o tom, jací budou řidiči. Dobrý vzor a předávání pozitivních hodnot je základ, ke kterému ale patří také umět před vlastním dítětem...

FOTO: Jihlava má další cyklostezku. Nakonec jsme se zvládli domluvit i se zahrádkáři, říká radnice

O půl roku dřív, než bylo původně v plánu, je ode dneška oficiálně otevřená nová cyklostezka v Jihlavě, jež nese označení G04. Vede podél řeky Jihlavy mezi ulicemi Mlýnská a Helenínská. Firma Skanska, a.s., začala cyklostezku budovat letos v dubnu.

Oprava dvou mostů na D1 u Měšína. Jeden už je hotový, na druhém chybí odláždění, schodiště a zábradlí

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) během letošních letních prázdnin zahájilo opravu hned dvou přesýpacích mostů na dálnici D1 u Měšína. Jeden z nich už je hotový, oprava toho druhého jde do finiše.

Místo kostek hladký asfalt. Ulice Pod Příkopem po osmi měsících opět slouží motoristům

Po osmi měsících mohou motoristé opět plně využívat ulici Pod Příkopem. Šlo zejména o náhradu původního dlážděného povrchu vozovky za asfalt, zapracovalo se též na chodnících a osvětlení. Cena za práce je zatím necelých 10 milionů korun.

Křižovatku u Dobré Vody čeká úprava. V plánu je posun božích muk, k tomu přeložka silnice a vodovodu

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) bude upravovat křižovatku u Dobré Vody na Jihlavsku. Nyní probíhá příprava dokumentace pro stavební povolení.

Kraj je připravený podepsat smlouvu na stavbu jihovýchodního obchvatu Jihlavy

Stavba jihovýchodního obchvatu Jihlavy je opět blíž realizaci. Kraj Vysočina je připraven do konce podepsat smlouvu na jeho výstavbu. Obchvat propojí silnice I/38 (konec stávajícího západního obchvatu Jihlavy) a silnici II/405, včetně vybudování...

Dobrá zpráva. Jihlavským tunelem se může jezdit už od sobotního večera

Původně dvoudenní dokončovací práce na Jihlavském tunelu nakonec trvaly jediný den. Úderem sobotní 19. hodiny byl zase otevřen všem motoristům.

Od sobotního rána je uzavřen Jihlavský tunel, znovu se po něm projedeme v neděli večer

V Jihlavě bude od dneška do nedělního večera uzavřený tunel na hlavním silničním tahu 38 kvůli pracím, které navazují na jarní rekonstrukci jeho technologií. Auta nebudou tunelem jezdit od dnešních 7:30 do 22:00 v neděli.

Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.