Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Reorganizační plán zadlužené firmy Motorpal schválil také insolvenční soud

Reorganizační plán zadlužené jihlavské společnosti Motorpal schválil i insolvenční soud. Plán, jímž chce strojírenská firma řešit své dluhy při udržení výroby, už 16. září potřebnou většinou přijali věřitelé společnosti. Podle usnesení, které bylo zveřejněno v insolvenčním rejstříku, samosoudkyně Bohumila Čuprová nenašla žádnou zákonnou překážku, která by schválení reorganizačního plánu bránila.

Věřitelé Motorpalu, jež hlasovali pro odmítnutí reorganizačního plánu, mohou proti tomuto usnesení Krajského soudu v Brně podat odvolání do 15 dnů ode dne jeho doručení k Vrchnímu soudu v Olomouci.

Plán na reorganizaci firmy zaměstnávající kolem 1 300 lidí obsahuje vstup strategického investora Moto Capital, který se stane majoritním vlastníkem Motorpalu. Stojí za tím podnikatel Grzegorz Hóta. Schválení reorganizačního plánu také podniku umožňuje přistoupit k avizovanému plošnému navýšení mezd pracovníků o tři procenta.

Motorpal je v insolvenčním řízení od ledna, kdy sám podal návrh na jeho zahájení. Soud firmě následně povolil reorganizaci. Výše přihlášených pohledávek je podle insolvenčního rejstříku přes 931 milionů korun,z nichž 482 milionů korun představují bankovní úvěry. Majetek strojírenského podniku znalec ocenil na 310 milionů.

Více o situaci v Motorpalu čtěte ZDE.  

Díky reorganizaci Motorpalu by nezajištění věřitelé podniku měli dostat plnění na úrovni alespoň 12,5 procenta, zatímco v případě zpeněžení firemního majetku v konkurzu by pravděpodobně nedostali nic. Pohledávky zajištěných bankovních věřitelů budou restrukturalizovány a jejich uspokojení bude rozloženo v čase.

Motorpal vyrábí v závodech v Jihlavě, Jemnici, Batelově a Velkém Meziříčí vstřikovací systémy pro dieselové motory a přesné díly pro automobilový průmysl.

Autoři | Foto www.agm-agromotor.cz

Štítky Motorpal, Vrchní soud v Olomouci, Krajský soud v Brně, MOTO CAPITAL a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Reorganizační plán zadlužené firmy Motorpal schválil také insolvenční soud | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.