Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kino ve Žďáru bude od února zavřeno kvůli opravám interiéru. Otevře se v červnu

Městské kino Vysočina ve Žďáru nad Sázavou bude od února do konce května uzavřeno kvůli rekonstrukci interiéru. Stavební práce provede firma PKS za 10,6 milionu korun bez daně, řekl místostarosta Josef Klement (KDU-ČSL). V kinosále nechá město mimo jiné vyměnit sedačky za pohodlnější a vybudovat bezbariérové vstupy.

V kině Vysočina bylo promítání zahájeno v roce 1963. Filmová představení teď v průměru navštěvuje 60 až 70 lidí, což je podle místostarosty dvojnásobek republikového průměru. „Myslíme si, že žďárské kino dostává tak trochu ‚druhý dech‘. Lidé nám do kina začali chodit, proto jsme přistoupili k té rekonstrukci,“ uvedl.

V kině nechá radnice opravit elektroinstalaci, vzduchotechniku i sociální zázemí. Posezení pro diváky bude pohodlnější, v sále přibudou i boxy se stolečky. Počet sedaček ale zároveň klesne ze současných zhruba 400 na 250.  Na jejich výměnu dostalo město 350 tisíc korun ze Státního fondu kinematografie. Retro vzhled interiéru kina zůstane zachován.

ČTĚTE TAKÉRadnice ve Žďáru nad Sázavou chce vylepšit interiér kina. Na úpravy má slíbenou dotaci 

O městskou zakázku se ucházely tři firmy. Vítězná PKS vyhrála díky nejnižší ceně a délce záruky díla, která bude 36 měsíců. Nyní běží lhůta, ve které se neúspěšní uchazeči mohou proti rozhodnutí města odvolat. Smlouvu s vybranou firmou může radnice podepsat 2. února. Stavební práce musejí být dokončeny nejpozději 31. května.

V minulých letech město investovalo do zateplení budovy kina a do digitalizace jeho promítací technologie.

Autoři | Foto www.zdarskypruvodce.cz

Štítky kino, interiér, Žďár nad Sázavou, Kraj Vysočina, Josef Klement, KDU-ČSL, Státní fond České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kino ve Žďáru bude od února zavřeno kvůli opravám interiéru. Otevře se v červnu | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.