Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Muzeum Vysočiny v Havlíčkově Brodě má nového ředitele. Stal se jím Michal Kamp

Novým ředitelem Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod se stal Michal Kamp. Rada Kraje Vysočina dnes schválila jeho jmenování do čela krajské příspěvkové organizace s účinností od 1. srpna letošního roku.

Čtyřiatřicetiletý Michal Kamp nahradí v čele muzea Jiřího Jedličku, který na pozici rezignoval k letošnímu 31. květnu. Michal Kamp v současné době patří ke kmenovým zaměstnancům havlíčkobrodského muzea, se kterým spojil svoji profesní kariéru hned po ukončení vysoké školy.

Mgr. Michal Kamp (*1983) studoval obor Historie a Učitelství historie pro střední školy na Masarykově univerzitě v Brně. Narodil se v Havlíčkově Brodě a v muzeu, kde od roku 2009 působí jako historik, kurátor sbírek a výstavář, se zaměřuje na dějiny 19. a 20. století, regionální dějiny Havlíčkobrodska a osobnost Karla Havlíčka Borovského. V roce 2012 obdržel cenu za kulturní přínos městu Havlíčkův Brod. Podílel se na vzniku několika publikací například Německý Brod na starých pohlednicích nebo Konec 2. světové války na Havlíčkobrodsku. Posledně uvedená kniha získala v roce 2017 Cenu Kraje Vysočina za nejkrásnější knihu Vysočiny, která se uděluje každoročně v rámci Podzimního knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě.

Tisková zpráva | Foto www.informuji.cz

Štítky Muzeum Havlíčkův Brod, ředitel, vedení, rezignace, Michal Kemp, Havlíčkův Brod, muzeum, Muzeum Vysočiny Jihlava, Kraj Vysočina, Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod, Jiří Jedlička, Masarykova univerzita, Karel Havlíček Borovský, druhá světová válka, okres Havlí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzeum Vysočiny v Havlíčkově Brodě má nového ředitele. Stal se jím Michal Kamp | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.