Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Kraji Vysočina stále jezdí šestice lyžařských vleků

Na Vysočině je přes deštivé počasí otevřeno šest lyžařských sjezdovek. Na Jihlavsku funguje Šacberk a na Pelhřimovsku Křemešník. Nejlepší nabídku má Žďársko, kde je možné lyžovat na Harusově a Fajtově kopci, v Novém Jimramově a ve Svratce.

Sjezdovka v Dalečíně je uzavřena od pondělí. O obnovení provozu správci rozhodnou v pátek podle počasí. Víkendové lyžování je ohroženo také ve Svratce, i tam by mělo padnout rozhodnutí v pátek. Aktuální informace o provozu obou těchto středisek budou zveřejněny na webu.

Na Harusově kopci u Nového Města na Moravě leží od 30 centimetrů sněhu. „Místy ho je až 80 centimetrů, zásoby máme,“ řekl správce sjezdovky Karel Klapač. Na velkomeziříčském Fajtově kopci lidé vedle sjezdovky navštěvují novou rozhlednu, která je otevřena po celou zimní sezonu. „Když je v sobotu hezky, přijde na rozhlednu za den i 100 až 150 lidí,“ uvedl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu.

Dostatečné sněhové zásoby zatím má také Nový Jimramov, kam se lidé v sobotu mohou vydat i za gastronomií. U sjezdovky se bude od rána odehrávat soutěž o nejlepší guláš Vysočiny. Soutěžící ho budou vařit na ohni v sedmi kotlích. „Lidé si budou moci koupit lístek, na který budou moci ochutnat ze všech sedmi gulášů, a budou je moci hodnotit,“ uvedl Ivo Fiala ze skiareálu.

Lyžařské středisko Šacberk u Jihlavy má podle provozovatele Pavla Havlíčka na svahu vrstvu technického sněhu vysokou přes tři čtvrtě metru. „Pojedeme dál bez omezení,“ řekl. Na Pelhřimovsku jezdí vlek na vrchu Křemešník, sjezdovku tam pokrývá víc než 30 centimetrů sněhu.

Foto www.sacberk.cz | Zdroj ČTK

Štítky Kraj Vysočina, sjezdovka, Svratka, Nový Jimramov, Šacberk, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, kopec, Nové Město na Moravě, Dalečín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kraji Vysočina stále jezdí šestice lyžařských vleků | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.