Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Také senioři mohli své síly porovnat v olympiádě. Házeli šipky nebo třeba na plechovky

Dny pro seniory, které se konaly v minulém týdnu na všech pobočkách Senior Pointů, byly zakončeny páteční Seniorskou miniolympiádou. V Havlíčkově Brodě se sešlo k poměření sil ve sportovně společenských disciplinách celkem deset seniorských týmů z celého Kraje Vysočina.

„Podporovat aktivní a zdravý život seniorů je jedním z cílů krajské seniorské koncepce. Jsem rád, že takovéto aktivity pořádáme a je o ně mezi našimi seniory zájem,“ sdělil k miniolympiádě náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk.

Na slavnostním zahájení Seniorské miniolympiády se sešlo celkem deset pětičlenných družstev včetně jejich doprovodu a celý organizační tým, který byl tvořen pracovníky havlíčkobrodského Senior Pointu a studentů Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod.  Studenti 2. ročníku se na své domácí půdě, kde celá olympiáda probíhala, stali nejenom organizátory, ale i rozhodčími jednotlivých disciplín.

Šipky, kuželky, hod na plechovky, slalom a stavění pyramidy z kelímků, to vše museli zvládnout jednotliví členové týmů s co největším počtem bodů či v nejkratším čase. Nad hladkým průběhem sportovního klání dohlížela hlavní organizátorka a rozhodčí olympiády Ilona Loužecká, kontaktní pracovnice Senior Pointu Havlíčkův Brod. „Jsem ráda, že bylo možné za podpory kraje letošní ročník rozšířit i o další týmy z ostatních Senior Pointů. Od seniorů jsem zaznamenala velice kladné odezvy a již nyní se těší na další ročník. Za skvělou organizaci musím pochválit studenty, kteří se k seniorům chovali velice pěkně,“ zhodnotila průběh akce Ilona Loužecká.

Podtrženo, sečteno, ve 14 hodin bylo vše připraveno ke slavnostnímu vyhlášení. Oceněny byly všechny zúčastněné týmy, poháry a medaile předali zástupci kraje prvním třem nejlepším. Bronz si odnesli senioři z týmu Energie Senior Pointu Havlíčkův Brod, na stříbro dosáhl tým Červení, složený z havlíčkobrodských turistů. Zlaté medaile a pohár si odnesl tým Modrásků, který tvořila pětice seniorů z Přibyslavi.

Olympiáda byla zakončena společnou fotografií všech účastníků a blahopřáním paní Zdeňky Žákové, která oslavila své devadesáté narozeniny.

Tisková zpráva | Foto Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky senioři, olympiáda, soutěž, sport, pohyb, studenti, olympijské hry, Havlíčkův Brod, Kraj Vysočina, Pavel Franěk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také senioři mohli své síly porovnat v olympiádě. Házeli šipky nebo třeba na plechovky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.