Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Firmou roku Vysočiny je třebíčská Altreva, živnostníkem kadeřnice Pudilová z Jihlavy

Firmou roku na Vysočině se v letošním roce stala třebíčská Altreva, která se zabývá výrobou pracovních oděvů. Mezi živnostníky vyhrála krajské kolo soutěže kadeřnice Helena Pudilová z Jihlavy. Odborná porota vybrala regionální vítěze podnikatelské soutěže ze 485 přihlášených podniků a živnostníků, výsledky byly vyhlášeny ve čtvrtek 5. října v Humpolci, ČTK je sdělil mediální zástupce David Pavlát.

Altreva nabízí pracovní oděvy téměř pro všechny profese, vedle standardního oblečení i ochranné certifikované oděvy, a to včetně návrhů. Má přesah na evropské trhy. „Spoluvytváří v Kraji Vysočina dvě stě pracovních míst převážně pro ženy, a to si rozhodně zaslouží ocenění,“ uvedla členka poroty Silvie Pánková.

Druhé místo mezi podniky obsadila První brněnská strojírna (PBS) Velká Bíteš, která zároveň v tomto kraji získala ocenění Odpovědná firma roku 2017. Třetí je firma IKbike ve Velkém Meziříčí, výrobce vozíků pro osoby se sníženou pohyblivostí.

Vítězná živnostnice Helena Pudilová před dvěma lety koupila dům v centru Jihlavy. Spolupracuje s fotografy, stylistkami, masérkou a jinými službami v oblasti wellness. Zákazníci mohou využít kombinaci těchto služeb v jeden den. „Za posledním třináct let vybudovala živnost, která zaměstnává tým mladých a schopných lidí,“ uvedl porotce Tomáš Kratochvíl.

Druhou příčku mezi živnostníky obsadila Hana Pacalová z Humpolce, která se věnuje prodeji zdravé výživy. Třetí Eva Stoklásková Hegerová z Hybrálce se od květinářství propracovala až k projekci a realizaci zahrad.

V Česku se tento rok do podnikatelských soutěží přihlásilo více než 6600 subjektů. Vítězové krajských kol postupují do celostátního finále soutěže, které bude 6. prosince na pražském Žofíně.

Na Vysočině minulý rok vyhrála krajské kolo soutěže mezi podniky humpolecká firma MHA poskytující služby v oblasti polygrafie a marketingu. Mezi živnostníky zvítězil Bedřich Hloch, který má knihařství v Jihlavě.

Autoři | Foto www.firmaroku.cz

Štítky Firma roku, Altreva, firma, živnostník, Helena Pudilová, Kraj Vysočina, Jihlava, soutěž, oblečení, David Pavlát, Humpolec, Tomáš Kratochvíl, Velká Bíteš, Česko, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firmou roku Vysočiny je třebíčská Altreva, živnostníkem kadeřnice Pudilová z Jihlavy | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.