Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Prvňáčky potěší kufřík s Igráčky, omalovánkami, pastelkami nebo zdravým mlsáním

Pro každého z 5 164 letošních prvňáčků v Kraji Vysočina bude i letos připraven bezpečný kufřík. Už šestým rokem udělá radost ve všech základních školách v regionu. V Golčově Jeníkově a v Habrech ho dostanou noví žáčci přímo od hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka, který právě v těchto obcích zahájí nový školní rok.

Do zeleného kufříku se vešla oblíbená cyklolékárnička, reflexní vesta a reflexní pásek – s nimi budou malí cyklisté na silnicích lépe vidět. Teoretické znalosti z pravidel silničního provozu si budou moci ověřit v tematických omalovánkách. Každý kufřík skrývá překvapení v podobě skládacího traktoru a dvojice Igráčků – malé zdravotní sestry a montéra.

„Obě figurky mohou děti využít při práci se stavebnicí ROTO z Vysočiny, která je stejně jako v minulých letech pořízena Krajem Vysočina pro všechny děti v prvních ročnících. Je určena pro práci v hodinách prvouky a doprovází je jejich prvními technickými počiny pod vedením paní učitelky. Doplněním figurek reagujeme na loňská přání malých uživatelů na větší počet oblíbených postaviček ve stavebnici,“ říká Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu.

Stejně jako v minulých letech, má kufřík podpořený Krajem Vysočina pomoci při osvětě bezpečnosti na komunikacích a v posledních letech také vzbudit zájem dětí v nejnižších ročnících základních škol o manuální činnost. Mimo zmíněného najdou děti v kufříku pastelky, školní potřeby, poutavé čtení, zdravé mlsání nebo pexesa.

Ve školním roce 2017/2018 nastoupí do prvních tříd základních škol v Kraji Vysočina  5164 dětí. V loňském roce do lavic základních škol poprvé zasedlo 5327 dětí. Na základních školách letos do 1- 9. ročníků zasedne celkem 44 949, loni jich bylo o 30 více. Zápisový lístek pro nástup do středních škol letos odevzdalo 4432 studentů. Pro úplnost: Do lavic na Vysočině dále usedne přibližně 20 tisíc žáků denního studia středních škol, mateřinky bude od září navštěvovat více než 18 tisíc dětí.

Tisková zpráva | Foto Facebook: Jana Fialová | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky kufr, Kraj Vysočina, základní škola, Jiří Běhounek, Golčův Jeníkov, Jana Fialová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvňáčky potěší kufřík s Igráčky, omalovánkami, pastelkami nebo zdravým mlsáním | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.