Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Trvá zákaz v Kachličce. Hodně se zlepšil biotop v Šiklově mlýně

Na Vysočině trvá zákaz koupání v rybníku Kachlička na Havlíčkobrodsku vydaný hygieniky zkraje tohoto měsíce. Sinic ve vodě tohoto rybníka sice od minulého týdne ubylo, ale zůstává riziko poškození zdraví z uvolněných toxinů, uvedla na svém webu krajská hygienická stanice. Naopak přírodní biotop westernového městečka Šiklův mlýn se pročistil výrazně a jeho voda je v pořádku.

„V Šiklově mlýně došlo k odstranění mikrobiologického znečištění a voda už je zase použitelná ke koupání," řekla ČTK Martina Fišarová z hygienické stanice. Hygienici v těchto dnech kontrolovali na Vysočině pouze dvě plochy, které minulý týden vykázaly nevyhovující výsledky. Prověrka všech 19 sledovaných přírodních koupališť se uskuteční v příštím týdnu.

Při poslední plošné kontrole rekreačních vodních ploch na Vysočině, jejíž výsledky byly zveřejněny 10. srpna, mělo na Vysočině čistou vodu deset nádrží. Byly to Břevnická nádrž na Havlíčkobrodsku a na Jihlavsku rybníky Velký a Malý Pařezitý a přírodní biotop v Třešti.

Stejně dobré hodnocení dostaly také všechny tři sledované plochy na Pelhřimovsku, jimiž jsou lom u Horní Cerekve a nádrže Sedlice a Trnávka. Na Třebíčsku měla čistou vodu přehrada Dalešice a na Žďársku rybníky Domanínský a Velké Dářko.

Autoři | Foto www.bioaqua.cz

Štítky koupání, kvalita, hygienici, rybníky, nádrže, biotopy, Kraj Vysočina, biotop, rybník, Kachlička, Krajská hygienická stanice, okres Havlíčkův Brod, Šikland, Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Trvá zákaz v Kachličce. Hodně se zlepšil biotop v Šiklově mlýně | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.