Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Hygienici kvůli sinicím nedoporučují tři vodní nádrže

Vodu nevhodnou ke koupání má v tomto týdnu na Vysočině kvůli zvýšenému obsahu sinic vodní nádrž Sedlice na Pelhřimovsku a rybníky Černý na Jihlavsku a Medlov na Žďársku. Někteří lidé by podle hygieniků po koupání v nich mohli mít zdravotní potíže. Naopak čistou vodu má stále devět sledovaných vodních ploch. Tento týden měla voda teplotu od 21 po 25 stupňů Celsia. Vyplývá to z informací na webu Krajské hygienické stanice v Jihlavě.

Nádrž Sedlice má kvůli velkému výskytu sinic vodu nevhodnou ke koupání od 22. června. Lidem, kteří mají určitým způsobem oslabený organismus, tam hrozí vyrážky, případně žaludeční potíže.

Čistou vodu rekreantům stále nabízí Břevnická nádrž na Havlíčkobrodsku a na Jihlavsku rybníky Velký Pařezitý, Malý Pařezitý a biotop Malvíny v Třešti.  Na Pelhřimovsku je čistá voda v lomu u Horní Cerekve a v nádrži Trnávka, na Třebíčsku v přehradě Dalešice a v koupališti Stejskal u Rouchovan. V okrese Žďár nad Sázavou má nejčistší vodu koupací biotop Šiklově Mlýně.

Autoři | Foto Facebook: Přírodní koupaliště Malvíny Třešť

Štítky koupání, rybníky, nádrže, biotop, hygiena, sinice, Kraj Vysočina, Sedlice, okres Pelhřimov, Krajská hygienická stanice, Jihlava, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, Medlov, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Hygienici kvůli sinicím nedoporučují tři vodní nádrže | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.