Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Letní olympiáda dětí a mládeže se blíží. Vysočinu bude reprezentovat 245 sportovců

Mezi více než čtyři a půl tisíci dětí ve věku od 12 do 16 let bude na Olympiádě dětí a mládeže v Brně od 24. června do 29. června figurovat ve výrazných zelených barvách i 245 členná výprava Kraje Vysočina. „Vysočina bude o medaile bojovat v 20 disciplínách, neobsadí jen synchronizované plavání a kulturní soutěž v krátkém videu. Nejpočetněji jsou zastoupeni atleti s 34 člennou nominací,“ říká Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu. Olympiáda dětí a mládeže se koná každý lichý rok. V ty sudé jsou pak na programu hry zimní.

Sportovní výprava Kraje Vysočina, která se do centra Letní olympiády dětí a mládeže v Brně přesouvá v sobotu, čítá 245 sportovců, z toho 116 dívek.  Sportovce doprovodí 50 trenérů a organizaci za Kraj Vysočina mají na starost tři vedoucí výpravy. Podle zveřejněného programu se vysočinští sportovci poprvé představí už v neděli. Na medaile by si mohli sáhnout především týmy kolektivních sportů – velkou fanouškovskou kulisu bude mít baseball, dobrou formu hlásí plavci a orientační běžci. Svou premiéru na dětské olympiádě si letos za Kraj Vysočina odbudou i handicapovaní plavci.

„Máme takovou zkušenost, že ze současných  účastníků dětských olympiád se ve své podstatě v následujících letech generují i reprezentanti, kteří jsou adepty na účast i na vrcholných mistrovstvích i olympiádách,“ doplňuje Jana Fialová.

Letošní vlajkonoškou výpravy bude Alena Nývltová, nejúspěšnější plavkyně jihlavského klubu AXIS, česká rekordmanka, několikanásobná mistryně republiky a držitelka dvou stříbrných medailí z Mistrovství Evropy.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky olympiáda, děti, mládež, Brno, sportovci, reprezentace, Kraj Vysočina, olympijské hry, Letní olympijské hry, Jana Fialová, plavec, Alena Nývltová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní olympiáda dětí a mládeže se blíží. Vysočinu bude reprezentovat 245 sportovců | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.