Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Část sjezdovek kvůli dešti musela přerušit provoz

Na Vysočině se dnes kvůli dešti zastavily některé lyžařské vleky, prázdno je i na sjezdovkách, které zůstaly v provozu. Mezi skiareály, které jsou dočasně uzavřeny, patří Vysoká u Havlíčkova Brodu, Luka nad Jihlavou, Křemešník i Dalečín. Správci dalších skiareálů dnes řekli, že o dalším provozu rozhodnou podle vývoje počasí. Jsou i sjezdovky, které zůstanou otevřené.

„Zůstaneme v provozu celý týden. Pokud bude chtít někdo lyžovat, tak budeme jezdit. Sněhu máme dost,“ řekl Ivo Fiala ze sjezdovky v Novém Jimramově na Žďársku.

Na Vysočině jsou tento týden jarní prázdniny ve školách, skiareály očekávaly lepší návštěvnost. Některé se chystaly prodloužit otevírací dobu.  Pršet začalo v noci na dnešek.

Přístupná je sjezdovka Šacberk u Jihlavy, na níž leží tři čtvrtě metru technického sněhu. „Je to jenom o tom, kolik toho deště přijde,“ řekl k dalšímu provozu správce Pavel Havlíček. Otevřeno bylo po ránu také na druhé sjezdovce u Jihlavy, která je na vrchu Čeřínek, provozovatelé čekají, jestli se oblačnost během dne protrhá.

Na Žďársku zatím jezdí vleky kromě Nového Jimramova kupříkladu i na Fajtově kopci a ve Svratce. Otevřela také sjezdovka s lanovkou na Harusově kopci u Nového Města na Moravě. „Budeme to řešit každý den, podle toho, jaké to počasí bude,“ řekl Martin Klapač ze sjezdovky. Na Fajtův kopec přišel po ránu jeden lyžař, odpoledne tam mají trénink děti. „Uvidíme, co s námi udělá obleva, ale chtěli bychom pokračovat. Nějakou zásobu sněhu máme,“ řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu.

Uzavřené skiareály zatím většinou ohlásily jednodenní pauzu. Ve Vysoké se nebude lyžovat do soboty, kvůli špatnému stavu parkoviště. Aktuální informace o provozu sjezdovek jsou na webu.

Autoři | Foto www.ceske-sjezdovky.cz

Štítky sjezdovka, Kraj Vysočina, Dalečín, Luka nad Jihlavou, Vysoká, Křemešník, okres Žďár nad Sázavou, Nový Jimramov, jarní prázdniny, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Část sjezdovek kvůli dešti musela přerušit provoz | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.