Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na lyžích i bruslích sportovaly o víkendu na Vysočině tisíce lidí. Otevřeno bylo 20 sjezdovek

Slunečné počasí s ideálními sněhovými podmínkami vylákalo o víkendu tisíce lyžařů na sjezdovky i upravené běžecké tratě na Vysočině. Jen v okolí Nového Města na Moravě jich měli lyžaři k dispozici na 150 kilometrů. Desítky lidí využily možnosti zabruslit si na rychlobruslařském oválu ve Žďáru nad Sázavou. V kraji byly otevřeny dvě desítky sjezdovek. Podmínky pro lyžování hodnotí správci zimních areálů jako nejlepší za poslední léta.

V okolí areálu Šacberk v Jihlavě, kde je na sjezdovce kolem metru sněhu, upravila rolba asi 13 kilometrů běžeckých stop. To je podle správce Pavla Havlíčka asi nejvíc v historii. Lidé na tratích mohli bruslit i používat klasickou techniku. „Stovky lidí byly o víkendu na sjezdovkách, další stovky na běžkách. Byl to mimořádný víkend. Díky dlouhodobému mrazu s dostatkem přírodního sněhu je to letos jedna z nejúspěšnějších sezon,“ řekl Havlíček ČTK.

Více vzájemně propojených běžeckých okruhů využívali lyžaři na Žďársku, kde mohli na běžkách dojet ze Žďáru nad Sázavou přes Nové Město na Moravě až do Bystřice nad Pernštejnem, vzdálené po silnici 26 kilometrů. Jen kolem Nového Města na Moravě vede 150 kilometrů tras pro běžkaře. Tratě jsou upraveny jak pro bruslení, tak pro klasiku. 

Upravené stopy našli běžkaři také kolem Havlíčkova Brodu, Telče či Humpolce. Kupříkladu ve Třech Studních jde i šest stop vedle sebe.V Novém Jimramově na Žďársku mohli lyžaři kromě sjezdovky a 800 metrů dlouhé skikrosové tratě vyzkoušet i lyžování ve volném terénu.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky sjezdovka, Kraj Vysočina, lyžař, Nové Město na Moravě, Žďár nad Sázavou, běh na lyžích, okres Žďár nad Sázavou, Jihlava, Šacberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na lyžích i bruslích sportovaly o víkendu na Vysočině tisíce lidí. Otevřeno bylo 20 sjezdovek | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.