Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Chřipková epidemie na Vysočině stále trvá. Minulý týden zemřeli další dva lidé

Na Vysočině zemřeli v minulém týdnu na komplikace způsobené chřipkou další dva lidé. Od začátku chřipkové epidemie evidují lékaři v kraji už deset úmrtí. ČTK to dnes řekla Alena Dvořáková z Krajské hygienické stanice v Jihlavě. Na Havlíčkobrodsku a Žďársku počet nemocných převyšuje hranici epidemie, to je 1700 nemocných akutními respiračními chorobami v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. Návštěvy jsou nadále zakázány ve většině zdravotnických a sociálních zařízení.

„V minulém týdnu zemřeli na Třebíčsku dva muži ročníků 1945 a 1951. Chřipka u nich způsobila komplikace jejich dřívějších chronických onemocnění,“ řekla Dvořáková. Podle ní zatím nelze potvrdit, že chřipková epidemie v kraji dosáhla vrcholu. Největší nemocnost hlásí lékaři u dětí do pěti let.

Počet akutních respiračních onemocnění na Vysočině se v minulém týdnu mírně zvýšil o čtyři procenta. Hygienici evidují 1524 nemocných v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. Na Havlíčkobrodsku se počet nemocných snížil o 18 procent. Stav epidemie tam však stále trvá stejně jako na Žďársku, kde lékaři hlásí 1712 nemocných v přepočtu na 100 tisíc obyvatel .

Pro návštěvy je až do odvolání uzavřena většina nemocnic, domovů pro seniory a ústavů sociální péče. Aktuální seznam uzavřených zařízení najdou lidé na webu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Kraj Vysočina, lékař, Alena Dvořáková, okres Havlíčkův Brod, okres Žďár nad Sázavou, Krajská hygienická stanice, Jihlava, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipková epidemie na Vysočině stále trvá. Minulý týden zemřeli další dva lidé | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.