Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kraj Vysočina nakoupí pro nemocnice další speciální evakuační podložky. Celkem 130 kusů

Ještě do konce letošního roku se v nemocnicích na Vysočině zvýší počet speciálních evakuačních podložek. Kraj uvolnil 300 tisíc korun, a podpoří tak pořízení zhruba 130 kusů. Krajské nemocnice mají aktuálně k dispozici téměř tři stovky těchto podložek, násobně více jich mají vysočinská sociální zařízení. Novinářům to dnes řekl hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD).

„Při evakuaci havlíčkobrodské nemocnice jsme zjistili, že pro částečně nebo plně nepohyblivé pacienty je evakuační podložka velmi efektivní,“ řekl Běhounek. Nemocnice v Havlíčkově Brodě po opakované hrozbě bombovým útokem v roce 2014 chce po oddělení dlouhodobě nemocných vybavit touto pomůckou také interní oddělení a neurologii.

Evakuační podložka je upevněná pod matrací na lůžku. Pokud nastane nebezpečná situace, lze snadno pomocí popruhů podložku včetně matrace stáhnout i se zabezpečeným klientem z lůžka a pokračovat v evakuaci. Přesun evakuovaného do bezpečí zvládne jeden člověk. Podložky jsou vyrobeny z nehořlavého materiálu a v běžném provozu jsou prakticky nezničitelné. Nemocnice používají podložky v praxi hlavně při cvičení mimořádných událostí. 

Evakuačními podložkami jsou v současné době vybavena všechna lůžka klientů převážně nebo úplně upoutaných na lůžko v sociálních zařízeních zřizovaných Krajem Vysočina.

Autoři | Foto www.aposbrno.cz

Štítky podložka, Kraj Vysočina, nemocnice, Jiří Běhounek, ČSSD, Nemocnice Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj Vysočina nakoupí pro nemocnice další speciální evakuační podložky. Celkem 130 kusů | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.