Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Premiér Sobotka "přivezl" na Vysočinu 450 nových pracovních míst, zahájil výstavbu provozu v Bystřici nad Pernštějnem

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil v úterý 26. července v rámci pravidelných pracovních cest do regionů Kraj Vysočina. Hlavními tématy návštěvy byly tvorba nových pracovních míst, zaměstnanost a podpora činnosti armády ČR.

Premiér zahájil cestu návštěvou 22. základny vrtulníkového letectva v Sedleci u Náměště nad Oslavou, kde jednal s vedením základny, zástupci Ministerstva obrany a Generálního štábu AČR o činnosti základny a její spolupráci v rámci Severoatlantické aliance. Dalším tématem byl rozvoj základny, kdy do roku 2020 vláda investuje do vrtulníkové základny více než půl miliardy korun. Tématem diskuse byl také probíhající armádní nákup 12 nových víceúčelových vrtulníků. Půjde o významný krok ke zvýšení bezpečnosti nejen našeho regionu, ale celé naší země.

Poté předseda vlády navštívil společnost Cooper Standard Automotive ve Žďáře nad Sázavou. S vedením podniku, který vyrábí brzdová a palivová vedení pro všechny známé evropské značky automobilek, diskutoval o zaměstnanosti a podpoře podnikatelského sektoru v podobě státních pobídek. V odpoledních hodinách zahájil premiér společně se zástupci kraje a místní samosprávy výstavbu nové montážní haly společnosti Cooper Standard Automotive v Bystřici nad Pernštejnem. Nový závod by měl do roku 2020 vytvořit na Bystřicku až 450 nových pracovních míst.

„Děkuji všem aktérům za zrealizované kroky, které dovedly záměr výstavby nového provozu významného zaměstnavatele v Kraji Vysočina až k realitě. Cením si také značné podpory vlády a příslušných ministerstev. Společný zájem pomůže snížit nezaměstnanost v našem regionu,“ uvedl při slavnostním položení základního kamene v bystřické průmyslové zóně hejtman Jiří Běhounek.

Premiér Sobotka zakončil pracovní den na hradě Pernštejn v Jihomoravském kraji, kde společně s ministrem kultury Danielem Hermanem a zástupci Národního památkového ústavu jednal o podpoře kultury a kulturních památek, především o podpoře projektu revitalizace zahrad hradu Pernštejn.

Foto KVV ČSSD Kraj Vysočina | Zdroj KVV ČSSD Kraj Vysočina

Štítky Bohuslav Sobotka, Kraj Vysočina, pracovní místo, stavba, Bystřice nad Pernštejnem, Armáda České republiky, NATO, Ministerstvo obrany České republiky, Generální štáb Armády České republiky, Náměšť nad Oslavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Premiér Sobotka "přivezl" na Vysočinu 450 nových pracovních míst, zahájil výstavbu provozu v Bystřici nad Pernštějnem | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.