Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Zhoršila se voda v nádržích Sedlice, Medlov a Sykovec

Na Vysočině se nejvíc zhoršila kvalita vody ve vodní nádrži Sedlice na Pelhřimovsku a v rybnících Medlov a Sykovec na Žďársku. U některých citlivějších lidí by znečištění mohlo způsobit zdravotní potíže, proto hygienici doporučují se po koupání v těchto nádržích osprchovat. Krajská hygienická stanice prověřila tento týden 18 rekreačních vodních ploch v kraji. Čistou vodu jich mělo deset. Teplota vody se v nich pohybuje od 20 do 23 stupňů Celsia.

Hygienici kontrolovali přírodní koupaliště na Vysočině letos podruhé. V nádrži Sedlice zjistili zvýšený výskyt indikátorů fekálního znečištění způsobený přívalovými dešti. V rybnících Medlov a Sykovec od poslední prověrky v polovině června přibylo sinic a chlorofylu.

Jen mírně zhoršenou čistotu vody mají rybníky Ředkovec na Havlíčkobrodsku, Černý na Jihlavsku, nádrž Pilská ve Žďáru nad Sázavou a dvě vodní plochy na Třebíčsku: Dalešická přehrada a koupaliště Stejskal u Rouchovan.

Čistou vodu nabízejí před začátkem prázdnin Břevnická nádrž a rybník Kachlička na Havlíčkobrodsku a tradičně také rybníky Velký Pařezitý a Malý Pařezitý na Jihlavsku. V okrese Pelhřimov mají čistou vodu lom v Horní Cerekvi a vodní nádrž Trnávka. Na Žďársku se mezi nejlépe hodnocené z hlediska čistoty vody řadí rybníky Domanínský a Velké Dářko a také koupaliště v Novém Městě na Moravě a přírodní biotop v rekreačním areálu Šiklův mlýn.

Autoři | Foto www.vylety-zabava.cz

Štítky Kraj Vysočina, nádrž, Medlov, Sedlice, rybník, okres Žďár nad Sázavou, Krajská hygienická stanice, okres Pelhřimov, okres Havlíčkův Brod, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Zhoršila se voda v nádržích Sedlice, Medlov a Sykovec | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.