Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Gladiátoři uspěli v duelu s brněnskými Alligators a slaví postup do play-off Paddock ligy

Gladiators hlásí "Cíl pro letošní sezónu splněn", nebo aspoň ten základní. Tento víkend totiž poskytl definitivní razítko na to, že nováček nejvyšší soutěže si hned v první sezóně mezi elitou zahraje semifinále. Vysočina v neděli uspěla v souboji s brněnskými Alliagators poměrem 28:25, pomohla i prohra jejich konkurentů.

Jestliže v předchozím zápase nepadl v prvním poločase ani jeden touchdown, tentokrát tomu bylo jinak. Vedení pro první čtvrtině zajistila Gladiátorům spolupráce Reggieho Langforda a Davida Calty, který zachytil precizní sedmdesátimetrovou přihrávku.

I druhý úsek hry patřil bodovým akcím po dlouhých pasech. Bojovní Alligators vyrovnali po touchdownu Davida Michálka, stejnou mincí pak oplatil vysočinský Roman Málek. Do přestávky po další přesné přihrávce Tomáše Fortelného skóroval William Bartels, aby průběžné poločasového vedení zajistil hostům Petr Čermák – 13:21.

Po obrátce se ofenzivní kola trochu zbrzdila, ve třetí čtvrtině byla k vidění jediná bodová akce, na rozdíl dvou bodů snížil krátkým během Leoš Janďourek. A dokonce do vedení poslal Brňany Bartels, čímž zažehl naději svého týmu v zisk prvního vítězství v sezóně. Nakonec ale nebylo domácím přáno. V závěru našel Langford v end zóně Miroslava Koudelu (25:28) a poslední drive zápasu překazila interceptionem obrana Gladiátorů.

Tým z Vysočiny slaví výrazný úspěch, svoji premiérovou sezónu totiž dokázali přetavit v postup do semifinále Paddock ligy, ve kterém 5. července nastoupí největším favoritů Prague Lions. Do konce základní části zbývá Gladiators ještě zápas v Pardubicích, který však už na složení tohoto semifinálového zápasu nic nezmění.   

Brno Alligators - Vysočina Gladiators 25:28

 

Foto Facebook / Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Paddock liga, Kraj Vysočina, Roman Málek, Petr Čermák, Prague Lions, Brno Alligators

Gladiátoři uspěli v duelu s brněnskými Alligators a slaví postup do play-off Paddock ligy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.