Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Senzační výhra prvoligových juniorek FBŠ Jihlava! Po Bohemians porazily i dominantní Jižní Město

Víkendový program připravil juniorkám FBŠ Jihlava zcela rozdílné soupeřky. Zatímco Bohemians se trápí na posledním místě, hráčky Tigers dosud nepoznaly hořkost porážky a vedly prvoligovou tabulku. Papírové předpoklady se naplnily pouze v sobotu, kdy Jihlavanky předčily Bohemku 9:4. O to větší úspěch přišel v neděli, kdy tým z Vysočiny zaskočil favoritky z Jižního Města výsledkem 5:4.

První třetina přinesla spíše opatrnou oťukávanou z obou stran a týmy spíše hledali cestu k nezvyklému metru rozhodčích. Na úvodní brankou Bohemians juniorky dokázaly dvakrát odpovědět a do první přestávky odcházely s jednobrankovým vedením.

Když během devíti minut druhé třetiny přidaly další čtyři přesné trefy, ujaly se tak vedení 6:1, vypadalo to na rozhodnuté utkání. Bohužel málem platilo, že "lehce nabyl, lehce pozbyl". Podobně bleskově dokázaly soupeřky během čtyř minut snížit na 6:4. Od té chvíle to byl spíš tuhý boj než pohledný florbal.

V závěrečné třetině již domácí hráčky nepřipustily žádné drama a postupně navýšily vedení dalšími třemi brankami, a potvrdily své vedení i zisk plných 3 bodů. Hráčkou utkání byla vyhlášena Klára Šulová.

FBŠ Jihlava - FbŠ Bohemians 9:4 (2:1, 4:3, 3:0)

Branky: 6. Klára Šulová, 15. Terezie Brossová, 24. Kateřina Seemannová, 24. Simona Kittlerová, 25. Kateřina Seemannová, 29. Petra Klusáková, 48. Karolína Judová, 52. Kateřina Seemannová, 57. Karolína Judová - 2. Karla Batíková, 30. Eliška Knetlová, 31. Kristýna Dvořáková, 34. Zuzana Tuncelová.

 

V neděli se čekal zcela jiný zápas. Lídr soutěže a dosud neporažené hráčky Ivanti Tigers. Jistě se v mnohých hlavách objevily vzpomínky na poslední prohry s nelichotivým dvouciferným skóre. Úvodní minuty patřily drtivému tlaku hostujících hráček, první branku přesto slavily domácí juniorky! Radost a vedení však trvalo pouhých 36 vteřin a bylo vyrovnáno. Domácí hráčky ještě v první třetině šly znovu do vedení. Bohužel ani napodruhé nevydrželo déle a soupeřky dokázaly vyrovnat ještě rychleji. Do šaten se tak odcházely přesto za velmi příznivého stavu 2:2.

V úvodu druhé třetiny vystihla rozehrávku Tigers Seemannová a samostatný únik chladnokrevně proměnila. Domácí hráčky tak již potřetí v utkání vedly! Tentokrát již zřejmě otřesené soupeřky hledaly další recept skoro celou druhou třetinu a navzdory převaze i šancím padla třetí vyrovnávací branka až v závěru prostřední části zápasu. A tak i o druhé pauze bylo skóre stále vyrovnané, tentokrát 3:3.

Chvíli před polovinou třetí třetiny se trefila Kája Judová a leckdo v hale věřil, že tentokrát to může skončit mnohem lépe, než jen přijatelnou prohrou s velkými favoritkami. Bohužel pro domácí opět přišlo srovnání. Když se pět minut před koncem podruhé trefila Seemannová a zanedlouho zahrávala trestné střílení, vypadalo to už zajímavě. Česká reprezentantka však neproměnila a poslala utkání do velmi dramatické koncovky. FBŠ Jihlava však závěrečný nápor přežila a mohla oslavit senzační vítězství.

"Dnes jsme vyhráli zcela zaslouženě. Udělali jsme několik chyb, to ale patří ke hře! Bojovali jsme jako tým až do poslední vteřiny. Prostě jsme víc chtěli a šli za vítězstvím. Je to skvělý výsledek, ale především mentální vzpruha a impuls do další práce. Dobře známe naše možnosti, musíme ale ještě chvíli pracovat, abychom uměli odehrát celých 60 minut na sto procent a věřili v naši sílu. Pak nebudou takové výsledky neobvyklé nebo ojedinělé," zhodnotil nedělní triumf trenér Michal Peterka

FBŠ Jihlava - Ivanti Tigers Jižní Město 5:4 (2:2, 1:1, 2:1)

Branky: 11. Kateřina Bícová, 17. Lenka Zelingerová, 24. Kateřina Seemannová, 48. Karolína Judová, 55. Kateřina Seemannová - 12. Petra Šebestová, 17. Veronika Balejová, 38. Veronika Balejová, 52. Markéta Baťková.

Foto FBŠ Jihlava | Zdroj FBŠ Jihlava

Štítky FBŠ Jihlava, florbal, první liga, Bohemians 1905, Jižní Město, FC Vysočina Jihlava, FbŠ Bohemians

Senzační výhra prvoligových juniorek FBŠ Jihlava! Po Bohemians porazily i dominantní Jižní Město | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.