Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Cesta do první ligy se zastavila ve finále. Gladiators prohráli s Ústím nad Labem 10:28

Jihlava nebude mít v příští sezóně žádný seniorský sportovní tým v nejvyšší soutěži. Zvrátit toto tvrzení mohli v neděli američtí fotbalisté Vysočina Gladiators ve finále druhé ligy, v něm ale byli nad jejich síly hráči Ústí nad Labem Blades, kteří Silver Bowl opanovali poměrem 28:10

Gladiátoři přitom do utkání vstoupili velice dobře. V prvním drivu jim pomohl průnik Jana Dunovského a po následném faulu ve 4. minutě Petr Kodým trefil field goal a otevřel skóre - 3:0. Blades měli v první čtvrtině k bodům nejblíže taktéž při field goalu, avšak pokus ústeckého kickera zblokovala domácí obrana.

První touchdown zápasu si hráči nechali až na 8. minutu druhé čtvrtiny. Vytrvalý tlak Severočechů korunoval quarterback Jan Bláha přihrávkou na Tomáše Koutného, který ji zachytil v end zóně. Povedenou akci potvrdil extra pointem Tomáš Štěpánek - 3:7. Avšak Vysočina si nenechala nic líbit. Necelé dvě minuty před koncem poločasu se Gladiátoři díky běhu Čermáka dostali z obtížné situace, aby o chilku později protlačil míč do end zóny Stanislav Benc, na jehož ruk navázal povedeným kickem Kodým - 10:3.

Už v tak taktikou svázaném zápase hosté od druhého poločasu ještě přitvrdili v obraně, proti které se Gladiators prosazovali jen velice ztěžka. Dalším problémem domácích bylo velké množství faulů, kvůli kterému dostávali do sedla Ústecké. Ti toho využili v 7. minutě třetí čtvrtiny, kdy útočný dirigent Bláha našel připraveného Jakuba Lukáška pro touchdown. Po následném potvrzení extra pointem vstupovali hosté do poslední části hry s vedením 14:10.

Snahu Vysočiny o zvrat utlumil brzký fumble, navíc na straně frustrovaných domácích stále přibývalo zbytečných penalt. Logickým vyústěním byl touchdown Blades, do end zóny dostal míč přímo quarterback Bláha. Už tak nepříjemnou situaci zhoršila další ztráta a další běhový touchdown, tentokrát v podání Petra Hejny. Štěpánek poté upravil na konečných 10:28.

Vysočina Gladiators zažívá podobné pocity jako před rokem. Tehdy prošli třetí ligou bez porážky a její chuť okusili až ve finále proti Přerovu. Druhou ligu, kam i přesto postoupili, začali prohrou, pak ale sbírali jen vítězství. Až tedy do třetí červencové neděle. Pocit vyhraného finále a následného postupu do elitní soutěže zatím zůstává hráčům Gladiators a jejich fanouškům, kterých na vyvrcholení druhé ligy dorazilo víc než tisíc, skrytý.

 

 

Foto Ladislav Jonák

Štítky finále, Ústí nad Labem, Jihlava, Vysočina Gladiators, Jan Bláha, Kraj Vysočina, Jan Dunovský, Tomáš Koutný, Stanislav Benc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cesta do první ligy se zastavila ve finále. Gladiators prohráli s Ústím nad Labem 10:28 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.