Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejbalistům SK Jihlava se daří. Po sedmi výhrách v řadě zajíždějí na hřiště silné Poličky

Už sedm korálků na šňůru výher navlékli hokejbalisté SK Jihlava v letošní prvoligové sezóně. Povedené výkony a příznivé výsledky katapultovaly tradiční klub do samotné špičky soutěže. Další zkouška, jak na tom tým z krajského města je, přijde již o tomto víkendu v Poličce.

Té totiž náleží v tabulce první ligy třetí místo, tedy hned za jihlavským SK. Ve východočeském městečku tak půjde o jednoznačný šlágr devátého kola. 

Jihlavanům však vstup do soutěže podle představ nevyšel. V premiérovém utkání podhlehli doma Dobřanům 2:3. Karta se však začala velice rychle obracet. Hned v následujícím duelu uštědřili jedenáct gólů brněnským Buldokům a i další zápasy byly pro jihlavské střelce dosti produktivní. O vzrůstající pohodě v týmu nasvědčují i výsledky z posledních dvou kol - na domácím hřišti nejprve nedali "čuchnout" Přelouči (6:1), díky silnému závěru pak porazili 7:4 i Plzeň.

„Tam se nám nepodařilo navázat na zápas s Přeloučí. Postupně jsme ale dokázali vystupňovat tempo a soupeře jsme utahali. Vzhledem k zápasům, které nás čekají dále, jde rozhodně o důležité body,“ vzhlíží již k nedělnímu zápasu tréner mužstva Lukáš Staněk.  

Ten přihlíží jihlavskému probuzení. V loňské sezóně totiž A-tým skončil těsně mimo příčky zajišťující play-off, což bylo pro tradiční klub zklamáním. „Kompletně jsme ale změnili koncept letní přípravy, byla delší, zaměřili jsme se více na výbušnost a sílu,“ přibližuje Staněk procesy, které vedly k renesanci týmu.

Dalším důležitou věcí byl návrat klíčových hráčů ze slovenské extraligy. „Hráči jako Střecha a Danko přinesli velkou kvalitu, patří k nejproduktivnějším hráčům soutěže. Plus nám na střídavý start pomáhají kluci z extraligového Kert Parku a to je prostě hodně znát,“ chválí doplnění týmu.   

S dosavadní šňůru sedmi výher je Lukáš Staněk spokojen, nijak ji ale nepřeceňuje. „Doposud jsme hráli s týmy ze středu a spodku tabulky, ale teprve souboje s Poličkou, Opavou a Karvinou doopravdy prověří naše kvality,“ zůstává na zemi. „Pořád máme velké rezervy v obraně a v přechodu do útoku,“ vypočítává herní aspekty, na kterých je třeba ještě zapracovat.

Ambice týmu odpovídající aktuálnímu postavení v tabulce. „Naším cílem je skončit do čtvrtého místa po základní části. To pak znamená výhodu domácího hřiště pro play-off, což je pro průběh vyřazovací části hodně důležité,“ uzavírá hokejbalové povídání jihlavský trenér Lukáš Staněk.

Foto SK Jihlava

Štítky police, SK Jihlava, soutěž, hokejbalista, Přelouč, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbalistům SK Jihlava se daří. Po sedmi výhrách v řadě zajíždějí na hřiště silné Poličky | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.