Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavské derby ovládly florbalistky SK. Spolu s FBŠ však i nadále okupují spodek první ligy

Hned třetí kolo svedlo dohromady obě jihlavská družstva, zastupující florbal v první lize žen. Úspěšnější v derby byla děvčata SK Jihlava, která si po výhře zapsala další body do tabulky. Nedělní zápasy se pak nevydařily ani jednomu z týmů z krajského města.

Oba jihlavské týmy byly po první hracím víkendu na nule, a tak v první městské derby sezóny mělo určit, kdo si první body do prvoligové tabulky připíše dříve. První třetina souboje byla ještě vyrovnaná, ale od druhého dějství začaly za výrazně delší provaz tahat hráčky SK. Postupně dokázaly zúročit svoji střeleckou převahu a vstřelily čtyři a ve třetí třetině dokonce pět branek. Přestože domácí florbalistky neskládaly zbraně a snažily hrozit z protiútoků, dočkaly se pouze kosmetické úpravy konečného výsledku. Nejčastěji se do střelecké listiny zapisovala hostující střelkyně Jana Pavlicová.

FBŠ Jihlava - SK Jihlava 4:10 (1:1, 1:4, 2:5)

Nedělní zápas SK Jihlava proti FBC Aligators Šitbořice byl gólově ještě bohatší. Neskutečné ofenzivní hody totiž skončily výsledem 12:11 pro tým z Rousínova. Ani jeden z celků neodskočil po celý zápas na více než dva góly a šťastnější nakonec byly domácí. Strhující tempo a útočná podívaná rezultovala v celkem čtyři pětibodové hráčky, z Jihlavy se nejvíce dařilo Janě Pavlicové a Kateřině Bednářové. I přes jedenáct vstřelených branek na hřišti soupeře však zpět na Vysočinu žádné body neputovaly.

PRAMOS Šitbořice FbC Aligators - SK Jihlava 12:11 (3:4, 3:4, 6:3)

Další domácí zápas FBŠ Jihlava připomínal hru kočky s myší. Brno je jedním z favoritů soutěže a na hřišti to bylo okamžitě znát. Domácí tým ještě stihl vyrovnat na 1:1, ale od začátku nebylo pochyb o transportu bodů na Moravu. Brno svéh soupeře jednoznačně přestřílelo a zaslouženě zvítězilo vysokým rozdílem. Zatímco Bulldogs se vyhřívají na čelní pozici první ligy, domácí tým ještě na první bodový zisk v sezóně čeká.

FBŠ Jihlava - itelligence Bulldogs Brno 1:9 (1:4, 0:2, 0:3)

Foto SK Jihlava

Štítky SK Jihlava, FBŠ Jihlava, Brno, Šitbořice, florbalista, Yale Bulldogs, Bulldogs Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské derby ovládly florbalistky SK. Spolu s FBŠ však i nadále okupují spodek první ligy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.