Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejbalisté SK dvakrát vítězně. Áčko prodloužilo šňůru výher, béčko v závěru otočilo v Tišnově

Bodově zdařilý víkend mají za sebou hokejbalisté SK Jihlava. První tým dokázal výhrou v Jindřichově Hradci protáhnout šňůru vítězství na pět a dere se do popředí první ligy. Rezerva SK nakonec také vyhrála, i když body v Tišnově zachraňovala doslova za vteřinu dvanáct.

Utkání pro jihlavské áčko nezačalo vůbec dobře. Časté ztráty míčků ve vlastním pásmu dostávaly domácí do tlaku a zákroky na kontě brankáře Humlíčka narůstaly prakticky každé střídaní. Odměnou domácímu celku byla branka z hole Miláčka, který v 9. minutě využil povedenou kombinaci svého celku. Hosty vrátila do hry kuriózní branka Brázdy a neuběhla ani další půl minuta a hosté vedli. Matějka se neunáhlil, udělal kličku brankáři Janu Janákovi a míček v poklidu zasunul za jeho záda.

Domácí opařeni rychlým obratem najednou nestíhali pokrývat své protivníky a další branky visely ve vzduchu. Šance Růžičky se ale neujala a Vávrů zamířil pouze do břevna branky Hradce. Ve 13. minutě ale Smutný našel rozběhnutého Střechu, který vyhnal Janáka z branky. Jeho nástupce, mladíček Filip Janák udržel čisté konto pouze 74 vteřin. Pak se na kruhu uvolnil Danko a backhandovou střelou zvýšil na 4:1 pro celek z Vysočiny.

Druhá třetina nabídla o poznání méně vzruchu. Domácí zaskočeni vývojem se jen stěží dostávali před jihlavskou branku, hosté naopak pečlivě bránili těžce nabytý náskok. A tak když se ani jeden z celků nedokázal prosadit ani v početní výhodě, skóre se v prostřední části nezměnilo.

Závěrečnou část odstartoval brankou v oslabení domácí Slanina a zadělal na zajímavou zápletku. O šanci na zvrat v zápase se ale hradečtí vzápětí připravili sami. Po jednom ze soubojů se tak vehementně dožadovali odpískání nedovoleného zákroku, až vystřídaný brankář Janák obdržel trest ve hře. I v následujících minutách se spíše debatovalo, než hrálo, což byla voda na mlýn jihlavskému týmu.

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec - SK Jihlava "A" 2:4 (1:4, 0:0, 1:0)

Branky: 9. Mátl D. (Čapek, Slanina), 31. Slanina (Mátl) – 11. Brázda (Habermann), 11. Matějka (Střecha, Danko), 13. Střecha (Smutný), 14. Danko (Růžička).

Jindřichův Hradec: Janák J., (Janák F.) - Hunal, Mátl B., Landkammer, Kohút, Plášil - Mátl D., Čapek, Slanina, Klimeš, Matějka, Škarda, Majerík, Miláček, Strašík.

Jihlava "A": Humlíček (Koch F.) – Koch J., Jiskra, Habermann, Gregor - Brázda, Střecha, Smutný, Danko, Matějka, Hlavatý, Růžička, Vávrů.

 

Ospalý začátek a možná i předzápasové podcenění stály Jihlavu vstup do zápasu. V něm byl totiž lepším týmem Tišnov, který první minuty hostující SK přehrával po všech směrech. Nezaslouženě pak poslal z protiútoku Jihlavu do vedení Koudelka!. Jenže to bylo ze strany SK na dlouhou dobu vše, 11. minutě se prosadil švihem od modré Burian a pár vteřin před koncem otočil průběh zápasu po třech dorážkách Huška.

Kdo by čekal od mistra ve druhé třetině lepší výkon, ten by se hodně přepočítal. Vše začalo velkou hrubkou, kterou potrestal z protiútoku přesnou střelou Kapoun. Po inkasované brance se SK začal více snažit, jenže jeho hra byla v křeči a často vázla finální nahrávka. Když už začala Jihlava stupňovat svůj tlak, přišla zbytečné vyloučení, což ještě více sráželo špatnou hru týmu z Vysočiny.

Třetí část měla dlouho podobný průběh. Jihlava sice svůj výkon o něco zlepšila, jenže jí nebylo přáno vstřelit branku. A to hlavně díky srdnatě bojujícímu týmu Tišnova, který hrál svůj životní zápas a Jihlava jen marně hledala způsob jak pořádně naskočit do zápasu. V poslední minutě poté sáhla ke hře bez brankáře a tento tah se jí vyplatil. Nejprve snížila zásluhou Trybučka v čase 44:13, aby opět bez brankáře díky stejnojmennému střelci srovnala vteřinu před koncem na 3:3!

V následných nájezdech se prosadil na straně SK nejprve Zápotočný a poté mohl zápas definitivně zlomit Král, jenže k jeho smůle orazítkoval pouze spojnici. Cenný bod navíc poté zajistil až hrdina zápasu Trybuček. Domácím Titánům pak zbyly pouze oči pro pláč. Sice oslavili zisk bodu, ale k ještě lepšímu výsledku mu chyběla necelá vteřina.

HBC Titáni Tišnov – SK Jihlava “B“ 3:4 sn. (2:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Burian, 15. Huška (Kapoun), 19. Kapoun – 4. Koudelka (Fatrdla), 45. Trybuček (Pošvic), 45. Trybuček (Koudelka), rozhodující nájezd Trybuček.

Tišnov: Čapka (Halouzka) – Kapoun, Huška, Omasta, Borek – Dvořák, Zimolka, Ošmera – Sova, Ohainka, Burian – Vrška.

Jihlava "B": Košťál – Anděl, Harasim, Vala, Hrbáč, Fatrdla – Koudelka, Zápotočný, Král – Pošvic, Zeman, Průcha – Policar, Materna, Trybuček.

Foto Ladislav Jonák | Zdroj SK Jihlava

Štítky Tišnov, FC Vysočina Jihlava, SK Jihlava, Jindřichův Hradec, Jan Janák, hokejbalista, Fritz Koch-Gotha, šňůra, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbalisté SK dvakrát vítězně. Áčko prodloužilo šňůru výher, béčko v závěru otočilo v Tišnově | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.