Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bídný start florbalistek do prvoligové sezóny. Oba jihlavské celky dvakrát prohrály

Nepříliš vydařený vstup do prvoligové soutěže mají za sebou oba ženské florbalové celky, SK i FBŠ. Zatímco prvně jmenované utrpěly dvě porážky na domácí palubovce, FBŠ si z venkovních utkání přivezla dva debakly. Oba týmy tak nyní okupují spodní patra soutěže.

Nováček ze Vsetína rozhodně nepůsobil proti SK zakřiknutě, sázel na rychlost a dobrou technickou vybavenost. Ještě po dvou třetinách Jihlava vedla, ale v závěru působily hráčky soupeře svěžejším dojmem a vývoj utkání otočily. Domácím nebyla nic platná celková střelecká převaha.

Taktéž Dobruška nebyla pro SK snadným soupeřem. I když Jihlavanky v zápase čtyřikrát vedly, tak to na vítězství nestačilo, což v některých momentech negativně podepsalo na domácím sebevědomí. A když se Dobruška dostala na začátku třetí třetiny dostala poprvé do vedení, zápas již dotáhla ke zdárnému konci. „Oba dva zápasy měly jeden společný jev a to velmi špatnou fyzickou připravenost našich hráček. Nicméně, jsme teprve na začátku nové sezóny a tak budeme mít ještě mnoho příležitostí své výkony vylepšit,“ okomentovala neúspěšný vstup do soutěže trenérka Dana Horníčková.

SK Jihlava - Florbal Vsetín 4:5 (2:2, 2:1, 0:2)

SK Jihlava - FBC Dobruška 4:5 (3:2, 1:2, 0:1)

Těžký direkt hned v prvním zápase inkasovaly hráčky FBŠ Jihlava. Marodkou sužovaný tým hostů nedokázal vzdorovat trvalému tlaku Hradce Králové, který si už v první třetiny vypracoval pohodlný náskok, který do konce zápasu navyšoval. 

Osm statečných nastoupilo i v neděli ve Vysokém Mýtě, avšak průběh zápasu byl podobný tomu v Hradci. Jihlavské hráčky sice ve druhé třetiny přišly na styl, který by mohl na soupeře platit, ale úbytek sil v závěru jim vzal naději na solidní výsledek. „Musím celý sedmičlenný tým i golmanku pochválit. Jsou to neskutečné bojovnice, které padaly do střel hlava nehlava. Tým má neskutečného ducha a oba zápasy se nás držela neskutečná pohoda,“ ocenil příkladný přístup svých svěřenkyň trenér FBŠ Jihlava.

IBK Hradec Králové - FBŠ Jihlava 10:2 (4:0, 4:1, 2:1)

FTC Vysoké Mýto - FBŠ Jihlava 8:1 (3:0, 1:1, 4:0)

Foto Facebook SK Jihlava

Štítky soutěž, FBŠ Jihlava, Dobruška, Hradec Králové, SK Jihlava, Vysoké Mýto, Florbal Vsetín, Jihlava, Vsetín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bídný start florbalistek do prvoligové sezóny. Oba jihlavské celky dvakrát prohrály | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.