Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Derby v Moravské hokejbalové lize jasně ovládla rezerva SK Jihlava. S Flyers si poradila 7:2

Hned do prvního kola Moravské hokejbalové ligy svedl los dva jihlavské rivaly - Flyers a "béčko" SK. Po dvě třetiny se hrál vyrovnaný hokejbal, ve třetí však jasně dominoval SK a po výsledku 7:2 si tak připisuje do tabulky první body.

Dlouho očekávaný start soutěže nabídl na úvod pořádný šlágr v podobě městského derby. Na něm platila také lákavá nabídka – 100 piv zdarma. Celou slávu nakonec pokazilo počasí, neboť Vysočinu zkrápěl od rána déšť. Přesto si cestu na hokejbalový stadion našlo 80 diváků!

Ti mohli sledovat vyrovnanou první třetinu, ve které padla pouze jedna branka. Tu vstřelil navrátilec z hostování Policar. Flyers měli také velkou šanci na lopatě Rezka, ten však při samostatném postupu na Bártů nevyzrál.

Druhé dějství začali lépe „Letci“, kteří využili přesilovku a díky brance Drápely srovnali skóre na 1:1. O čtyři minuty později však vrátil vedení týmu SK Pošvic povedenou individuální akcí. Ještě do konce třetiny se trefil výstavní brankou Střecha a SK mohlo jít do šaten s dvoubrankovým náskokem.

Jestliže první dvě třetiny byly naprosto vyrovnané, tak v té poslední byl na hřišti pouze jeden tým. Flyers jako by fyzicky úplně odpadli a jen sledovali kombinaci a sílící nápor svého rivala. Ten vše také náležitě trestal, když se postupně trefili dvakrát Trybuček a po jedné brance přidali Pošvic s Králem. Děsivé skóre 7:1 zmírnil na konci šťastnou tečí Souček. Takový debakl vzájemné souboje historicky nepamatují. Pro Flyers je to tak na úvod sezóny pořádná facka, pro SK naopak pohodový vstup do sezóny.

HBC Flyers Jihlava – SK Jihlava “B“ 2:7 (0:1, 1:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 16. Drápela (Rezek, Kourek), 42. Souček (Rezek, Schlögl) – 9. Policar (Smutný, Materna), 20. Pošvic (Střecha, Harasim), 29. Střecha (Koudelka, Harasim), 32. Trybuček (Průcha, Střecha), 36. Trybuček (Pošvic), 38. Král (Střecha, Koudelka), 42. Pošvic (Trybuček, Průcha).

Rozhodčí: Chytil. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Střely na branku: 18:35. Diváci: 80.

Flyers: Milfajt – Kourek “C“, Homola, Schlögl, Volf, Anderle – Souček, Drápela, Rezek – Lorenc, Kučera, Hanus – Lichtenberg, Bohatý, Rychlík.

SK: Bártů – Anděl, Harasim, Jiskra, Vala, Dolejší, Hrbáč – Koudelka, Střecha, Král “C“ – Pošvic, Trybuček, Průcha – Policar, Materna, Smutný – Fejt.

Autoři | Foto Petr Milfait

Štítky Philadelphia Flyers, SK Jihlava, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Derby v Moravské hokejbalové lize jasně ovládla rezerva SK Jihlava. S Flyers si poradila 7:2 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.