Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ambice před startem sezóny. Florbalistky obou jihlavských celků o víkendu zahajují první ligu

V největším městě Vysočiny působí hned dva ženské celky, které nastupují ve východní části první florbalové ligy. O tomto víkendu jak SK, tak i FBŠ sehrají první dva zápasy nové sezóny. S jakými změnami a ambicemi do ní vstupují?

SK Jihlava, který v loňském ročníku ztroskotal až ve finále proti Brnu, čeká v sobotu v premiéře nováček ze Vsetína, v neděli pak vyzvou soupeřky z Dobrušky. „I letos se budeme snažit hrát kvalitní florbal, který bude bavit nejen naše hráčky, ale i diváky. Cílem bude play-off a pak uvidíme,“ říká s úsměvem Miroslava Krupková, předsedkyně oddílu.

Té podařilo u kormidla týmu udržet Danu Horníčkovou, které k ruce přibyla dlouholetá hráčská opora Andrea Urbanová. Kádr potom dopnila brněnská odchovankyně Vanda Fidrmucová a z týmu městského rivala FBŠ Tereza Češková. „Dále se tým rozšířil o nadějné juniorky a ženy, které loni převážně hrály za náš partnerský tým FBC Žďár nad Sázavou, se kterým jsme spolupráci ještě více zintenzivnili,“ upřesňuje Krupková.

Kromě ženské složky dělají dobré jméno SK Jihlava i muži, kteří se posunuli o ligu výše a letos hrají Regionální ligu. Tým se podařilo posílit, přišli zejména bratři Beránkovi z Havlíčkova Brodu. Cílem do budoucna je, aby i mužská větev oddílu měla v budoucnu celostátní ligu a mládež se mohla kvalitativně posouvat.

FBŠ Jihlava chce být černým koněm ženské soutěže, dále se soustředí na práci s mládeží

Městký rival FBŠ by rád v novém ročníku první ligy žen zastal roli černého koně soutěže. K tomu mají dopomoci hráčky ze silného ročníku 1998. „Některé z nich však odcházejí za vysokoškolským studiem a pokusí se vybojovat místo v některém z extraligových klubů. Takže je otázkou, nakolik je tedy budeme moct využít my,“ přemítá Michal Peterka, prezident klubu, který nejprve v sobotu nastoupí v Hradci Králové, v neděli pak zajíždí do Vysokého Mýta.

Sestava se již tradičně meziročně trochu omladila, jádro týmu okolo Anny Přibylové však zůstává. Po příjemných mateřských povinnostech se znovu představí Anna Dvořáková, bývalá reprezentační obránkyně a dlouholetá kapitánka extraligového Chodova. Vrací se také gólmanka s extraligovými zkušenostmi Šárka Topičová. „Rádi bychom aby mladé hráčky rostly vedle podobně zkušených žen, a proto ještě stále jednáme o dalších posilách,“ naznačuje další možný pohyb k kádru Peterka. 

Jeho klub cílí na kvalitní práci s mládeží. Mezi velké úspěchy se řadí triumf na neoficiálním mistrovství ČR žákyň a čtvrté místo na Olympiádě dětí a mládeže. Těžištěm naší práce je ale vrcholová nejvyšší soutěž juniorek, která svojí kvalitou paradoxně převyšuje ženskou soutěž. „Juniorky v ženské soutěži tak nastoupí spíše z tréninkových důvodů než výsledkových, to se bude odvíjet na vývoji sezóny. Pokud se okolnosti vhodně sejdou, můžeme překvapit,“ uzavírá Michal Peterka.

Foto www.fbsjihlava.com

Štítky soutěž, Kraj Vysočina, SK Jihlava, Brno, Olympiáda dětí a mládeže, FBŠ Jihlava, Vsetín, Dobruška, Anna Dvořáková, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ambice před startem sezóny. Florbalistky obou jihlavských celků o víkendu zahajují první ligu | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.