Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Triatlonisté Tomáš Kříž a Lenka Švecová vybojovali pódiová umístění na olympiádě dětí a mládeže

Brněnská přehrada hostila v rámci VIII. olympiády dětí a mládeže triatlonisty. Závod o „olympijského“ vítěze proběhl v neděli. Boj o medaile za účasti triatlonistů z Kraje Vysočina. Velmi povedený závod zajela Lenka Švecová ze Sportovní akademie Jihlava.

Triatlonové klání v rámci olympiády bylo určené pro žáky a dorostence. Ty mladší čekala trať 375 m plavání – 10 km cyklistiky – 2,5 km běhu. Starší sportovce pak závod na „sprinterských“ tratích 750 m plavání – 20 km cyklistiky – 5 km běhu.

Žáci a žačky se vydali na trať jako první. Plavání, cyklistika a nakonec rychlý běh. Nejlépe se s tratí poprali sourozenci Juránkovi z Karlovarského kraje. 

Za velmi teplého počasí odstartovali dorostenci a dorostenky. V jednu chvíli se na cyklistické části podařilo Lence Švecové, reprezentantce Kraje Vysočina a jihlavské sportovní akademie, dostat na 3. místo. To se jí bohužel nepodařilo udržet, ale na závěrečném běhu Lenka vybojovala 5. místo a tím se dostala na pódium při vyhlášení nejlepších závodníků. První místo i na běhu udržela suverénní Alžběta Hrušková, druhá doběhla její kolegyně z kraje Lucie Kučerová. Třetí skončila Natálie Bělinová z Libereckého kraje.  

Triatlonisté skočili do vody chvíli po dívkách. Závod probíhající ve vysokém tempu nakonec jako první dokončil Matyáš Pospíšil z Jihočeského kraje, druhý byl Radim Grebík ze Zlínského a třetí borec z Kraje Vysočina Tomáš Kříž. Na 6. místě se dostal do cíle další zástupce Kraje Vysočina a jihlavského triatlonu Tomáš Hájek.

Závod triatlonu byl perfektně připravený a atmosféra kolem trati byla skvělá a to díky divákům a sportovcům, kteří přišli fandit svým kamarádům. Poděkování patří pořadatelům a to za přípravu, která určitě nebyla jednoduchá. Jenom zařídit uzavření tratě na cyklistiku muselo být náročné.

Díky celému projektu, který vznikl hlavně kvůli práci Českého olympijského výboru, mohou mladí sportovci zažít skvělé zážitky a projít si atmosférou olympiády. Během několika dnů budou spolu bydlet v „olympijské vesnici“ a fandit si navzájem v duchu kamarádství, fair play a vášni pro sport, která je všechny spojuje. Věříme, že Hry olympiády dětí a mládeže pomáhají vychovávat sportovce, které sport baví a naplňuje je štěstí.

Foto www.elitavers.cz | Zdroj www.elitavers.cz

Štítky olympijské hry, triatlonista, Tomáš Kříž, Brněnská přehrada, Kraj Vysočina, cyklistika, Jihlava, plavání, Český olympijský výbor, Tomáš Hájek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Triatlonisté Tomáš Kříž a Lenka Švecová vybojovali pódiová umístění na olympiádě dětí a mládeže | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.