Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Horká středa patřila v Jihlavě Olympijskému běhu. Závodilo 402 běžců

Středa 21. června patřila v celé České republice Olympijskému běhu. Celkem se na trať postavilo 72 tisíc běžců, pozadu nezůstala ani krajská Jihlava, zde se běhalo v areálu letního kina. Olympijský běh byl v Jihlavě součástí akce Bezpečný život na Vysočině, kterou organizovali vysočinští záchranáři.

Na start závodů pro školy a pro veřejnost se v Jihlavě postavilo 402 běžců.

Ve velmi horkém počasí se po ukázkách práce hasičů, záchranářů a policie úderem 11. hodiny postavili na start běžci v rámci Olympijského běhu pro školy. Děti si zkusily atmosféru běžeckého závodu a každý závodník v cíli dostal pamětní medaili. První tři nejrychlejší děti dostaly tričko.

 Pro děti od 3 do 6 let byla připravena trať o délce 500 metrů. „Nejrychleji ji zvládl Honza Vondrák, druhý byl Vojta Buček a třetí Barča Šťastná.  Větší závodníci museli zvládnout 1 kilometr. První byl „zkušený“ běžec Tomáš Staněk, který pravidelně navštěvuje závody Běžce Vysočiny. Druhý doběhl Petr Čermák a třetí Šárka Doláková,“ upřesňuje Libor Kuchyňa z jihlavské Elitavers Akademy, která se podílela na organizaci jihlavského Olympijského běhu. Ještě dodává, že nejstarší kategorie dětí od 11 do 15 let zvládla celkem čtyři okruhy, tedy dva kilometry. Jako nejrychlejší závodník ji ovládl David Volf. Druhý byl Radek Šimek a třetí Jakub Kovář.

Tento běh se konal pod záštitou vysočanského hejtmana Jiřího Běhounka, který se byl na závodě osobně podívat, a také jihlavského primátora Rudolfa Chloupka.

V 16 hodin přišel na řadu odpolední program Olympijského běhu, určený dospělým běžcům. Na start se postavilo 206 sportovců z Jihlavy a okolí. Přijeli i běžci z Ruska, Velké Británie a Slovenska. „Závod „pro radost“ měřil 4,2 kilometrů a ten „profi“ 8,4 kilometrů. Běželo se v krásném areálu lesoparku Heulos. Muže na 4,2 kilometrů ovládl Jakub Škrdla. Ženy na stejné trati Markéta Valentová. Závod na 8,6 kilometrů byl už trošku fyzicky namáhavější. Všichni, co se postavili na start, měli určitě dobře natrénováno. V kategorii mužů vyhrál Michal Zigl, který je členem Sportovní akademie Jihlava. Ženy, již tradičně, vyhrála velmi sympatická běžkyně Olga Krčálová. Celý závod zaběhla s úsměvem a tak to má být,“ jmenuje výsledky Kuchyňa.  

Foto Elitavers Akademy

Štítky Olympijský běh, letní kino, závodníci, běžci, Elitavers Akademy, olympijské hry, Jihlava, Kraj Vysočina, Česko, Tomáš Staněk, Petr Čermák, Jakub Kovář, Jiří Běhounek, Rudolf Chloupek, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Horká středa patřila v Jihlavě Olympijskému běhu. Závodilo 402 běžců | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.