Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Triatlonisté z jihlavské Elitavers Akademy zazářili v Rakousku i v domácích závodech

Jihlavská Elitavers Akademy má úspěšné triatlonisty, kteří krajské město skvěle reprezentovali v sobotu 17. června na závodě v rakouském Langau. Úspěchy však slavili i v neděli 18. června na krajském poháru v Moravských Budějovicích.

Do Rakouska jeli Jihlavu reprezentovat dva triatlonisté Elitavers Akademy, a to Lenka Švecová a Tomáš Bednář. Lenka Švecová skončila na druhém místě, předvedla velmi dobrý výkon a ukázala, že má týden před startem na VIII. Hrách letní olympiády dětí a mládeže, které se uskuteční v Brně, velmi dobrou formu. „Tomáš Bednář v hlavním závodě na 1,5 kilometru plavání - 40 kilometrů kolo - 10 kilometrů běh, vyhrál svoji kategorii, celkově obsadil 10.místo,“ doplňuje Libor Kuchyňa z Elitavers Akademy.



V neděli se v Moravských Budějovicích konal triatlon v rámci krajského poháru. Mezi ženami se na start za Sportovní akademii Jihlava postavily Míša Matoušková a znovu Lenka Švecová. Švecová i na krajském poháru brala stříbrnou medaili. „Ve své kategorii zvítězila Míša Matoušová, která jela teprve svůj druhý triatlon v životě,“ dodává Kuchyňa.

Lenka Švecová minulý týden závodila v Příbrami na Českém poháru v triatlonu a obsadila mezi dorostenkami výborné 6. místo.

„Jsme rádi, že se u nás v akademii daří dalšímu sportu, a to triatlonu. Závodníkům a závodnicím se dokonce daří probojovávat na stupně vítězů. Ve Sportovní akademii Jihlava je největší úspěch to, když naše sportovce daný sport baví a naplňuje je štěstím. Sbírání medailí je až následující krok, který si nemusí zvolit každý, protože tohle už je o velmi kvalitním tréninku, disciplíně a štěstí na spousty dalších okolností, které sportovní výkon ovlivňují,“ říká závěrem za Elitavers Akademy Libor Kuchyňa.

Foto Elitavers Akademy

Štítky Elitavers Akademy, triatlon, reprezentace, medaile, Rakousko, triatlonista, Moravské Budějovice, Langau, Jihlava, Letní olympijské hry, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Triatlonisté z jihlavské Elitavers Akademy zazářili v Rakousku i v domácích závodech | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.