Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejbalové béčko SK Jihlava vstoupilo do jara výhrou ve šlágru kola a na čelo ztrácí jenom bod

O víkendu se opět naplno roztočil kolotoč zápasů v Jihomoravské hokejbalové ligy. Hned na úvod šlo o pořádný šlágr, když si to mezi sebou rozdaly týmy HSK Staré Brno a SK Jihlava, tedy finalisté posledního finále soutěže. I tentokrát vyšel zápas lépe pro rezervu týmu z krajského města, která mocně dotírá na čelo tabulky.

Domácí Brno bylo před zápasem v tabulce na třetím místě, Jihlavě pak patřila příčka druhá. A že mezi oběma kluby panuje velká rivalita, není žádné tajemství. Vzhledem ke všem zmíněným okolnostem šlo o velký šlágr.

Oba mančafty do něho nasadily tři kompletní formace, a tak se dal očekávat hokejbal s vysokým nasazením. Toho se i přítomní diváci nakonec dočkali. Svižný začátek přinesl i rychlou branku, když se v přesilové hře prosadilo domácí HSK díky přesné teči Holuba. Jihlava korigovala stav o pět minut později, kdy Královu střelu dorazil všudypřítomný Koudelka. Poslední minuta pak přinesla velkou příležitost HSK, jenže mladší z klanu Šmardů pouze vyprášil Kochovu vyrážečku.

Do druhé třetiny vlétl lépe tým z Vysočiny, který si vytvořil několik slibných příležitostí. Nejprve orazítkoval v samostatném úniku Král tyčku, poté nevyzrál na Horáka v nadějné pozici Pavlas a neujala se ani Průchova pumelice z mezikruží. Nakonec se však jihlavští hokejbalisté mohli přece jen radovat z branky, když Apeltauer využil Průchovu přihrávku a následně si vychutnal bezmocného brankáře HSK. Do druhé sirény si už Jihlava těsný náskok ustrážila.

Vstup do závěrečné části vyšel naopak lépe domácím, kteří měli lepší pohyb, z čehož pramenily brankové příležitosti. Ačkoliv Koch v brankovišti dlouho čaroval, na Jelínkovu spornou teč na úrovni břevna byl již krátký. Vyrovnávací branka hráče SK nezlomila a hned po vhazování si vzali vedení zpět, když Hlavatého drzý průnik zakončil na brankovišti důrazný Smutný. Brno chtělo rychle odpovědět a místy si vytvořilo enormní tlak, jenže Jihlava v čele se skvělým Kochem odolala, aby následně sama udeřila. Blaškova pumelice od modré málem protrhla síť a zároveň odstartovala velké oslavy na střídačce SK. Poslední gólovou tečku za zápasem udělal Apeltauer do prázdné branky.

První jarní vystoupení tak hráči jihlavského SK zvládli. V sobotu se mohou hokejbaloví fanoušci těšit na jihlavské deby, béčko SK nastoupí proti Flyers. Zápas začíná ve 14 hodin.

„Vstup do zápasu nebyl úplně ideální, na obou stranách bylo vidět, že jde o první jarní zápas. Brno do něj ale vstoupilo lépe, díky využité první přesilovce a nám chvilku trvalo, než jsme se rozkoukali. S průběhem zápasu jsme se i díky mladým klukům, kteří soupeře uběhali, dostali zpět do hry a přidali i nějaké branky, takže s výsledkem jsme maximálně spokojení. Máme na čem stavět. A já osobně jsem moc rád, že jsem se po dlouhé době dostal zpátky na hřiště, doufám, že teď výkony jen porostou a vyladime pořádně formu na play-off," zhodnotil zápas obránce Procházka.

HSK Staré Brno – SK Jihlava “B“ 2:5 (1:1, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 5. Holub (Zapletal), 34. Jelínek (Šmarda J.) – 10. Koudelka (Král), 30. Apeltauer (Průcha), 36. Smutný (Pavlas, Hlavatý T.), 42. Blaško (Trybuček, Průcha), 45. Apeltauer (Fejt, Procházka).

Rozhodčí: Hrazdíra, Vymazal.

Brno: Horák (Machovec) – Geryk, Jandourek, Ondrašík, Smrž, Trotzmüller, Zamazal – Baláč, Holub, Hlobil – Jelínek, Šír, Šmarda L. – Šmarda M. „C“, Šmarda J., Klíma.

Jihlava: Koch – Anděl „A“, Zbořil, Dolejší, Blaško, Jiskra, Procházka – Koudelka, Fejt, Král „C“ – Apeltauer, Trybuček, Průcha – Pavlas, Hlavatý T., Smutný.

 

Autoři | Foto www.skjihlava.com

Štítky SK Jihlava, HC Kometa Brno, HC Dukla Jihlava, Philadelphia Flyers

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbalové béčko SK Jihlava vstoupilo do jara výhrou ve šlágru kola a na čelo ztrácí jenom bod | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.