Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lukáš Krpálek potvrdil kvalitu i v nejtěžší váhové kategorii. Na Grand Prix sahal po bronzu

Po zisku zlata na letních olympijských hrách se Lukáš Krpálek opět představil na soutěžním tatami a po přechodu do kategorie nad 100 kg si vedl znovu výtečně. Na závodech Grad Prix v Düsseldorfu porazil jihlavský rodák několik špičkových soupeřů a nakonec si odvezl umístění těsně pod stupni vítězů.

Před první ostrou zkouškou v nejtěžší vákategorii Krpálek nabral až ke 115 kg, ale i tak jej čekali mnohem hmotnější soupeři. V prvním kole si poradil s Kubáncem Alexem Garcíou Mendozou, který byl na olympijském turnaji pátý. Dalším Krpálkovým soupeřem byl Daniel Natea z Rumunska, světová dvojka. V obou zápasech využil šestadvacetiletý Čech svoji silnou zbraň – wazari a následné držení na zemi.

Ve čtvrtfinále pak Krpálek podobnou taktikou zdolal i Belgičana Benjamina Harmegniese. Na českého reprezentanta vyzrál až Japonec Kokoro Kageura, který v prodloužení semifinále uspěl povedeným chvatem. V souboji o třetí příčku potom i přes velkou aktivitu těsně nestačil na Kazacha Jeržana Šynkejeva.

Foto Budějcká Drbna

Štítky Lukáš Krpálek, Grand Prix, Letní olympijské hry, Grada, Düsseldorf, olympijské hry, Alex García, Daniel Natea, Rumunsko, Kokoro Kageura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Krpálek potvrdil kvalitu i v nejtěžší váhové kategorii. Na Grand Prix sahal po bronzu | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.