Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejbalová rezerva SK Jihlava protáhla sérii vítězství, v Přibyslavicích vyhrála 4:3 po nájezdech

Nedělní malé regionální derby mezi Přibyslavicemi a béčkem Jihlavy vyznělo nakonec lépe pro hosty. Ti po výhře 4:3 po samostatných nájezdech brali dva body, prodloužili svoji sérii bez prohry a v neúplné tabulce jim patří druhé místo, Přibyslavice jsou čtvrté.

První minuty se nesly v duchu vzájemného oťukávání a hry ze zabezpečených obran. O něco aktivnějším týmem byla s přibývajícími minutami Jihlava, která se nakonec dočkala úvodní branky z hole Průchy. Ten se po přiťuknutí Smutného objevil osamocen mezi kruhy a přesnou střelou švihem poslal SK do vedení. To mohl na konci prvního dějství navýšit Apeltauer, jehož našel nezištnou přihrávkou na zadní tyči Střecha, jenže první jmenovaný nedokázal usměrnit míček mezi tři tyče. Na druhé straně Slza toho směrem vpřed moc nenabídla a prezentovala se pouze střelami ze střední vzdálenosti, které v pohodě kryl Ježek. Za hubeného výsledku 0:1 pro Jihlavu se šlo i do přestávky.

Druhá třetina odstartovala velmi ofenzivně. Nejprve využil důrazný Trybuček pobídky parťáka Průchy a tečí pod břevno navýšil gólový náskok na 0:2. V 19. minutě se mohli i domácí společně s početným publikem zaradovat z branky. Fiala zakombinoval za brankou s Benáčkem, který následně našel před brankou přesně mířícího Nováka. O minutu později si však vzala Jihlava svůj dvoubrankový náskok zpět. Král našel svým pasem rozběhnutého Střechu, jenž svůj únik zakončil s přehledem, když si rychlou kličkou položil brankáře a poté poslal míček do odkryté klece. V ten moment měla Jihlava zápas dobře rozehraný, byla aktivnější a zdálo se, že má jeho otěže pevně v rukou. Jenže svoji nedisciplinovaností vrátila soupeře zpět do zápasu. Slza má své početní výhody velmi dobře sehrané, což potvrdila za 14 vteřin, kdy využila dvojnásobné výhody, když od modré přesně mířil Novák. V táboře domácích byloza dalších 38 vteřin ještě veseleji. Fialovu střelu si srazil nešťastně do branky Dolejší a rázem bylo vyrovnáno. V závěru měli domácí ještě jednu velkou příležitost, po špatném střídání Jihlavy se v přečíslení zjevil Benáček s Novákem, ale střelu druhého jmenovaného zastavil Ježek betonem na brankové čáře.

Důrazná přestávková promluva přinesla v úvodu třetí třetiny zlepšení a větší aktivitu, ale všechny vyložené pokusy v podání jihlavského týmu zachraňoval mnohdy neuvěřitelnými zákroky brankář Pojer. Nejprve si na něm vylámali zuby Střecha s Trybučkem, poté z dorážky Apeltauer a neuspěla ani Průchova střela z mezikruží. To Přibyslavice v této části hry čekaly na rychlý protiútok, nebo případně další přesilovku. Nakonec se jednoho takového brejku dočkaly a po hrubce v rozehrávce SK se Fiala řítil s Novákem na jediného obránce. Po dobré kombinaci však Novák v osudný okamžik promáchl, a tak o vítězi zápasu musely rozhodnout nájezdy. V prvních třech sériích se střelecky prosadili pouze Chlubna se Střechou. Po změně pořadí zachoval opět Střecha chladnou hlavu a brilantně provedeným nájezdem potřetí překonal Pojera. Nůž na krku tak měl Novák, jenž při svém nájezdu tak dlouho přemýšlel, až mu Ježek zcela vykryl prostor a v pohodě kryl následné zakončení.

JVSK Slza Přibyslavice – SK Jihlava “B“ 3:4 sn. (0:1, 3:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Novák (Benáček), 26. Novák (Fiala), 26. Fiala (Benáček) – 6. Průcha (Smutný), 16. Trybuček (Průcha), 20. Střecha (Král, Zápotočný) a rozhodující nájezd Střecha.

Rozhodčí: Havlíček, Vykydal. Vyloučení: 1:6. Využití: 2:0. Střely na branku: 28:32. Diváci: 52.

Přibyslavice: Pojer – Gric, Hanzl, Benáček – Vozárik, Fiala, Novák – Malý, Chlubna, Zelený – Bacúr, Konecký, Masa.

Jihlava: Ježek – Anděl, Hlavatý M., Hrbáč, Dolejší – Král, Záptočný, Střecha – Apeltauer, Trybuček, Průcha – Smutný Rad., Materna.

 

 

Autoři | Foto SK Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, SK Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbalová rezerva SK Jihlava protáhla sérii vítězství, v Přibyslavicích vyhrála 4:3 po nájezdech | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.