Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Házenkáři z Vysočiny si v uplynulé sezoně vedli skvěle, Nové Veselí bude extraligové

Vlajkovou lodí házené na Vysočině je Nové Veselí. Městys na Žďársku s téměř 1300 obyvateli bude v nadcházející sezoně suverénně nejmenší obcí hrající nejvyšší házenkářskou soutěž. Další krajští zástupci pak budou startovat ve druhých ligách.

Novému Veselí se splnil sen. Letos totiž dosáhlo největšího úspěchu v dosavadní historii klubu. Dosažené výsledky družstev v mládežnických kategoriích potom tento úspěch mužského „áčka“ jenom podtrhují. První ligu vyhrálo Veselí se ziskem 38 bodů se 44 možných. Za zmínku také stojí individuální úspěch spojky Davida Melichara, který obsadil s celkovým ziskem 175 branek druhé místo v tabulce střelců.

Dosud prvoligový klub se může opřít o zkušenosti dvanácti mládežnických reprezentantů, kteří v minulém ročníku staršího dorostu dokonce slavili mistrovský titul. „Hrát extraligu bylo nesplnitelným snem několika generací házenkářů Nového Veselí. Je to i rarita v házenkářském hnutí napříč celou republikou, která ve své novodobé historii určitě nepamatuje, že by obec s třinácti sty obyvateli hrála nejvyšší soutěž,“ jásal po úspěchu předseda novoveselského oddílu Miloš Bílek.

V první lize už Vysočina žádného dalšího zástupce neměla a v nadcházejícím ročníku ani mít nebude. Zato v druhé lize, která je již místně rozdělená na čtyři části, budou zástupci hned tři - Havlíčkův Brod, Velké Meziříčí a nově i Dolní Cerekev.

Havlíčkův Brod slavil ve své první druholigové sezoně sedmé místo. Právě bezproblémové udržení bylo hlavním předsezónním cílem. To Velké Meziříčí obhajovalo první místo (po neúspěšné baráži se Velkému Meziříčí nepodařilo postoupit do první ligy). „Mistrovská kocovina“ byla velká, a i souhrou okolností skončilo ve vyrovnané soutěži Velké Meziříčí i přes zisk 13 bodů z 22 utkání až poslední a měl následovat sestup do nižší soutěže. Protože vítěz třetí ligy z jihomoravských Sokolnic nevyužil své postupové právo, tak Velké Meziříčí druholigovou příslušnost zachránilo.

Úplně jiný příběh prožili házenkáři z Dolní Cerekve na Jihlavsku. Po zpackaném podzimu v Cerekvi už nikdo v postup ani nevěřil. V jarní části ovšem Dolní Cerekev všechna svá utkání vyhrála, a nakonec slavila postup. Po dlouhých osmi letech se tak může honosit přívlastkem druholigová.

Foto Facebook Házené Nové Veselí

Štítky Nové Veselí, Kraj Vysočina, házenkář, soutěž, Velké Meziříčí, okres Žďár nad Sázavou, Dolní Cerekev, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Házenkáři z Vysočiny si v uplynulé sezoně vedli skvěle, Nové Veselí bude extraligové | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.