Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Gladiátoři zvítězili nad Zlínem a zajistili si tak vstupenku do finálového klání

Vysočina Gladiators potvrdila stoprocentní bilanci a zlínské Golemy v sobotu porazila výsledkem 27:6. Znamená to nejen udržení postavení na špičce tabulky 4. ligy amerického fotbalu, ale i jistotu účasti ve finálovém souboji o postup do vyšší soutěže.

Základ k pozdějšímu vítězství byl položen už v první čtvrtině zápasu. Nejprve pro prvních šest bodů doběhl Ondřej Pavlas, o dvě minuty později stejný hráč našel přesným pasem Vojtěcha Mašitu. Po úspěšném jednobodovém kopu Stanislava Bence bylo skóre po první části hry 13:0. 

Ještě víc klidu do řad Gladiátorů dodal znovu Stanislav Benc, který v polovině druhé čtvrtiny dotlačil míč do endzóny hostů potřetí, bodový zisk potvrdil i kopem. Jinak to byl souboj neprostupných obran, hře vzduchem příliš neprospělo ani proměnlivé deštivé počasí, kdy bylo složité udržet nad kluzkým míčem kontrolu.

Na scoreboard se Zlínští američtí fotbalisté dostali až v průběhu třetí čtvrtiny, kdy Michal Hotmar našel Tomáše Süssera, který asi nejhezčí akcí zápasu snížil na 20:6. Vysočina ale drama nepřipustila a svoji pátou výhru v sezóně potvrdila v závěrečné čtvrtině běhovým touchdownem Radka Jindry, do konečné podoby 27:6 upravil kopem skóre opět Benc.

Návštěva 230 diváků ukazuje, že americký fotbal na Vysočině pevně zakořeňuje a když hráči setrvají v nadšení, dobrých výkonech a výsledcích, může být do budoucna návštěvnost ještě vyšší.

Nehledě na výsledky posledních dvou kol základní části je už nyní jasné složení pro finálový zápas o postup do třetí ligy. Postupují do něj Vysočina Gladiators a Třinec Sharks a vzájemný zápas obou soupeřů (26. června) teprve ukáže, kdo bude mít pro toto vyvrcholení sezóny výhodu domácího prostředí. Do té doby Gladiátoři odehrají ještě jeden domácí zápas, a to už 12. června proti East Bohemia Bucks.  

Foto Facebook Vysočina Gladiators | Zdroj ČAAF

Štítky Zlín, Vysočina Gladiators, Golem, Stanislav Benc, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiátoři zvítězili nad Zlínem a zajistili si tak vstupenku do finálového klání | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.