Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Děti ze základních škol si v rámci turnaje vyzkoušely, jaké to je hrát baseball

Baseballový klub Ježci Jihlava včera na fotbalovém hřišti na Bedřichově pořádal turnaj, do kterého se zapojily tři stovky dětí z jihlavských základních škol. „Cílem turnaje je ukázat baseball jako vhodný sport pro všechny děti a jako vhodnou náplň do školní tělesné výchovy,“ uvedl trenér Martin Tulis z klubu Ježci Jihlava.

Jihlavský baseballový klub dlouhodobě spolupracuje se základními školami, a díky včerejšímu turnaji mohly děti poznat baseball i na velkém hřišti mimo výuku.

Baseball patří mezi komplexní sporty, ve kterém se střídá mnoho rozdílných činností. Ty si děti vyzkoušely nejen na hřišti během zápasů, ale i v doprovodných dovednostních soutěžích. „Dnes je potřeba vést děti k pohybu a nabídnout širokou paletu možností. Poté, co si děti baseball ve škole vyzkoušejí, přicházejí často do našeho klubu a věnují se sportu i nadále,“ dodává Tulis.

Celkově v Česku roste počet hráčů baseballu, přibývají také fanoušci.  Čeští hráči jsou úspěšní i na mezinárodním poli. Česká republika patří mezi tři nejlepší evropské celky a s velkým medailovým očekáváním vyhlíží nadcházející mistrovství Evropy ve Francii.

Foto Baseballový klub Ježci Jihlava

Štítky baseball, základní škola, Jihlava, sport, Bedřichov, Česko, Evropa, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti ze základních škol si v rámci turnaje vyzkoušely, jaké to je hrát baseball | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.