Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dukla zvítězila na půdě silného Prostějova, na čele tabulky drží tříbodový náskok

Tahle výhra se počítá. Dukla nechala zapomenout na nevydařený zápas s Českými Budějovicemi a hned dva dny nato uspěla na ledě Prostějova, dalšího silného celku. Vítězství 4:2, zvláště po tom, co musela Jihlava otáčet nepříznivý stav, znamená kromě tří bodů do tabulky také znovunabyté sebevědomí.

Úvod lépe sedl domácím, vždyť po Karpovově nahození se hned v 1. minutě dostal k dorážce Tomáš Nouza a Lundström musela vytahovat kotouč ze sítě. Dukle naštěstí netrvala odpověď dlouho. Ve 4. minutě nahrál Pekr Josefu Skořepovi, jeho střelu Neužil, ale dojíždějí obránce si puk nechtěně srazil za svého gólmana - 1:1. První třetinu však vyhráli domácí zásluhou Tomáše Divíška, který vložil hůl do Čápovy nabídky.

Krátce po začátku druhého dějství Dukla srovnala, Čachotský nezazmatkoval a našel lépe postavného Adama Zemana, který střílel do odkryté branky - 2:2. V polovině zápase se tým z Vysočiny dostal poprvé do vedení. Matěj Pekr, který se sotva vrátil z trestné lavice, zamíchal před Neužilem a následně zakončil bezchybně mezi betony. Jestřábi mohli vyrovnat, ale Fajkus nebo Prokeš ve svých příležitostech neuspěli. Na druhé straně mohl náskok navýšit Klíma, nechal však vyniknout domácího strážce svatyně.

Prostějovští ve třetí periodě vyvinuli úsilí, ale jihlavská defenzíva byla na jejich snažení dobře připravena. Obranný val hostů už vyrovnání nepřipustil, naopak potvrzení vítězství se červenožlutí dočkali v závrečné minutě, kdy po Pekrově přihrávce zakončoval do prázdné branky Lukáš Anděl.

LHK Jestřábi Prostějov - HC Dukla Jihlava 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Nouza (Karpov), 7. Divíšek (Čáp) – 4. Skořepa (Pekr, Anděl), 22. Zeman (Čachotský), 31. Pekr, 60. Anděl (Pekr)

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Havlík, Mikliš, Žovinec, J. Zdráhal, Čáp, D. Kolář, Bažant – Karpov, Divíšek (A), Nouza (A) – Dvořáček, Račuk, Pšenička – L. Luňák, Venkrbec (C), Prokeš – Matýs, Fajkus, Krejčiřík.

HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, J. Holý, Štebih, Suchánek, Štindl, Vála – Anděl (C), Skořepa, Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman (A) – Jiránek, M. Hlinka, T. Havránek – Harkabus, Werbik, Hrníčko.

   

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Prostějov, první liga, hokej, HC Dukla Jihlava, LHK Jestřábi Prostějov, Matěj Pekr, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Nouza, Tomáš Divíšek, Adam Zeman, Joseph Pohl

Dukla zvítězila na půdě silného Prostějova, na čele tabulky drží tříbodový náskok | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.